Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto
Navigaatio päälle/pois

Soiden ennallistamisen ajankohtaiset uutiset syyskuu 2021

Tänä vuonna on tapahtunut paljon ja vielä paljon tulee tapahtumaan soiden ennallistamisen osalta. Lue, mitä kaikkea olemme tänä vuona saaneet aikaan ja mitä tulemme vielä tekemään.

Mitä lahjoituksilla on saatu aikaan tähän mennessä?

Pohjois-Pohjanmaan Iissä Hillikkosuon ennallistus on saatu päätökseen. Paikan päällä tehdyllä seurantakäynnillä todettiin ennallistuksen jälki erinomaiseksi ja monien harvinaisten lajien esiintyminen on alkanut jo elpyä. Myös läheisellä Pekkasuolla ennallistusaluetta on laajennettu. Lisäksi Iin Hetesuolla ennallistus toteutunee ensi vuoden aikana.

Pohjois-Karjalassa Kiteen Juutinsuolla on tehty talkoita herkillä kohteilla ja suosta on saatu suuri osa ennallistettua. Valtavan suoalueen ennalistus tulee jatkumaan vielä pitkään.

Kainuussa Puolangalla on laadittu Hepokönkään läheisiin puroihin ja soihin ennallistussuunnitelma, joka on tarkoitus toteuttaa tänä syksynä. Syksyllä on myös tarkastuskäynti jo tehdyille ennallistusalueille.

Ennallistusta yritysten tuella

Lumenen tuella Kaakkois-Suomessa Savansuolla on saatu tämän kesän konetyöt päätökseen ja loput tehdään talven aikana suon kosteimmilla osilla. Syyskuun lopussa järjestetään talkoot, joissa tehdään mm. rahkasammalen siirtoistutusta. Myös Etelä-Savossa Pieksämäellä valmistellaan Lumenen rahoituksen avulla Ringinsuon läheisten soiden ennallistusta, joka on tarkoitus tehdä talven aikana.

Lapissa Muonion Isovuomalla ennallistus alkaa lähiaikoina. Suosta on tehty Pandan (yksi suon ennallistuksen rahoittajista) sivuille esittelyvideo. Toinen merkittävä Isovuoman ennallistuksen rahoittaja on Climate Aid.

Voit katsoa videon täällä.

Suomen luonnonsuojeluliiton Hiilipörssi muuttui itsenäiseksi yhtiöksi viime vuoden loppupuolella

Hiilipörssi Oy keskittyi palvelemaan yrityksiä ja yhteisöjä ja Luonnonsuojeluliitto jatkaa yksityis- ja yrityslahjoitusten tuella tapahtuvaa soiden ennallistamistyötä.

Tutustu soiden ennallistamiseen täällä
Lahjoita soiden ennallistamiseen täällä

Jaa sosiaalisessa mediassa