Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto
Navigaatio päälle/pois

Luon­non­suo­je­lu­liit­to ja Lidl roskattoman ympäristön puolesta

Kansainvälistä Maailman siivouspäivää vietetään lauantaina 18. syyskuuta. Luonnonsuojeluliitto ja Lidl yhdistävät voimansa ja jalkauttavat Muovintorjuntajoukot ympäri Suomen.
Roskatalkoot Malmilla kesällä2021. Kuva: Minna Mäkinen.
Roskatalkoot Malmilla kesällä 2021. Kuva: Minna Mäkinen.
Lauantaina 18. syyskuuta tapahtuu, kun Luonnonsuojeluliitto ja Lidl järjestävät yhteistyössä valtakunnallisen roskankeräystapahtuman. Roskankeräystalkoita järjestetään paikallisyhdistysten voimin yhteensä 22 paikkakunnalla ympäri Suomen. Lidl tarjoaa talkoilijoille välineitä ja evästä. Tavoitteena on paitsi konkreettisesti siistiä lähiympäristöä niin myös kiinnittää huomiota roskaamisen ja erityisesti muovijätteen vahingollisiin vaikutuksiin luonnossa.

”Muovi on hyvä materiaali oikeassa paikassa ja fiksusti käytettynä. Lidlissä vähennämme turhaa muovia pakkauksista ja käytämme mahdollisimman paljon kierrätettyä muovia. Luontoon muovi ei missään nimessä kuulu, joten on hienoa työskennellä yhdessä muovittoman lähiympäristön eteen”, sanoo vastuullisuusasiantuntija Jenni Hakkarainen Lidliltä.

Moni Suomen luonnonsuojeluliiton paikallisyhdistys järjestää säännöllisesti roskankeräystalkoita, ja kiinnostus osallistua on kasvamaan päin. 

”Viime vuonna Maailman siivouspäivänä järjestetyissä talkoissa oli tuplasti osallistujia edellisvuoteen verrattuna”, kertoo Itä-Savon luonnonsuojeluyhdistyksen Tiina Pulkkinen. Helsingin luonnonsuojeluyhdistyksen Minna Mäkinen komppaa: ”Järjestän vuositasolla kymmeniä talkoita ja kiinnostus ympäristöasioihin on selvästi lisääntynyt vuosien varrella. Pyrimme aktiivisella tiedotuksella jatkuvasti saamaan lisää vapaaehtoistyöntekijöitä mukaan tärkeään luonnonsuojelutyöhön.” Ivalossa vahvistukseksi on saatu myös muita toimijoita. ”Mukana on muun muassa yhdistyksiä, kouluja, yrityksiä, sekä Inarin kunnan tekninen osasto ja Lapin jätehuollon kuntayhtymä Lapeco,” kertoo Ilkka Roininen Inarin Luonnonystävistä. Pulkkinen, Mäkinen ja Roininen ovat kaikki yhdistyksineen mukana myös tulevissa syyskuun talkoissa.

Alta löytyy lista kaikista talkookaupungeista sekä talkoita järjestävistä paikallisyhdistyksistä. Tarkempaa tietoa kokoontumispaikoista, ilmoittautumisesta ja muista käytännön asioista löytyy osalla yhdistyksistä jo linkkien takaa, muiden osalta kannattaa seurata yhdistysten kanavia (verkkosivu ja Facebook), joihin tietoja päivitetään. Tervetuloa mukaan!

 

Roskatalkoosaalis Malmilla 28.5.2021. Kuva: Minna Mäkinen.
Roskatalkoosaalis Malmilla 28.5.2021. Kuva: Minna Mäkinen.

Jaa sosiaalisessa mediassa