Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Karjalan piiri Ylä-Karjalan yhdistys

Ylä-Karjala
Navigaatio päälle/pois

Muovi pois luonnosta

Ylä-Karjalan luonnonystävät osallistuu valtakunnallisiin roskankeräystalkoisiin lauantaina syyskuun 18 päivänä, maailman siivouspäivänä (World Cleanup Day). Haastamme mukaan talkoisiin myös muita paikallisia yhdistyksiä ja erityisesti kyläyhdistyksiä omilla kylillään. Roskia on kaikkialla, joten parhaiten talkoot onnistuvat hajauttamalla ne ympäri Ylä-Karjalaa. Tämä on myös turvallista koronan kannalta.

Valtimolla lähdemme pienellä porukalla liikkeelle Puukarin pohjoispuolelta Lipaslammen levähdysalueelta kello 9. Etenemme kohti Valtimoa levähdysalueelta toiselle siivoten niitä. Voit aloittaa samalla tavalla omalla reitilläsi. Kello 10 kokoonnumme vanhan kirjaston parkkipaikalle, josta hajaannumme eri puolille kylää.

Nurmeksessa lähdemme liikkeelle Vinkerlahden venesatamasta Vajatiellä kello 12. Kävelemme lähistön ranta-alueella ja osanottajien määrästä riippuen hajaannumme pienissä porukoissa eri kohteisin. Voit myös aloittaa talkoot jo  tulomatkalla reittisi varrella.

Yhdistys tarjoaa hansikkaat ja jätesäkit, muutamalle on keräyspihdit ja osalle huomioliivejä. Jos keräät jätesäkkiä mieluummin pieneen pussiin, ota mukaan omia pusseja. Pientä purtavaa ja juotavaa on tarjolla.

Jos et pääse meidän talkoisiimme, voit järjestää oman tapahtuman missä haluat.

Tapahtuma on osa Suomen luonnonsuojeluliiton ja Lidlin valtakunnallista tapahtumapäivää.

Roskia Lipaslammen levähdysalueella Valtimolla
Roskia Lipaslammen levähdysalueella Valtimolla. Varsin suuri osa roskista on turistien jäljiltä. Yhtään roskapönttöä 6-tien varrella ei Nurmeksen alueella ole.

Levähdysalueiden kunnollinen siivoaminen onnistuu vain keväällä, mutta nyt on mahdollista poimia näkyvimmät roskat pois.

Roskia Polvijärven levähdysalueella Valtimolla
Roskia Polvijärven levähdysalueella Valtimolla. Tässä roskaaja on jättänyt paikalle käsialanäytteensä.
Roskia Puukarin levähdysalueella Valtimolla
Roskia Puukarin levähdysalueella Valtimolla. Tässä roskaaja on valmiiksi pussittanut roskansa.