Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto
Navigaatio päälle/pois

Suomen luonnon päivästä tulee vakiintunut liputuspäivä

Yliopiston almanakkatoimisto ja sisäministeriö tiedottivat tänään 19.3.2021, että Suomen luonnon päivästä tulee vakiintunut liputuspäivä vuodesta 2023 alkaen. Siniristilippu on noussut salkoihin elokuun viimeisenä lauantaina jo neljän vuoden ajan, mutta nyt siitä tulee virallista. Suomi on ensimmäinen valtio, joka liputtaa luontonsa kunniaksi.

Liputus Kolilla
Liputus Kolilla. Kuva: Eeva Mäkinen / Suomen luonnon päivä.

Liputtamiseen liittyy ilon, ylpeyden ja kunnioituksen tunteita. Samoin tuntein ajattelemme suomalaista luontoa. On upeaa, että Suomen luonnon päivästä tulee virallisesti liputuspäivä”, Luonnonsuojeluliiton puheenjohtaja Harri Hölttä sanoo.

Suomalaiset ovat liputtaneet ahkerasti jo neljän vuoden ajan. Liputuksesta kertonut sisäministeri Maria Ohisalo kertoi, että liputtaminen vakiinnutetaan, koska liputus on löytänyt paikkansa suomalaisten sydämissä ja liputuskäytännöissä. Kiitos kuuluu siis aktiivisille luonnonystäville.

Ensimmäinen varsinainen liputuspäivä on vuonna 2023, jolloin Suomen luonnon päivä täyttää 10 vuotta. Suomen luonnonsuojeluliitto on ollut järjestämässä teemapäivää alusta alkaen.

”Suomen luonnon päivän tarkoituksena on muistuttaa suomalaisia siitä, miten ainutlaatuinen luonto meillä on ympärillämme. Mikäpä olisikaan hienompi tapa juhlistaa sitä kuin nostaa lippu salkoon”, Hölttä toteaa.

Suomen luonnon päivää vietetään tänä vuonna lauantaina 28.8. Liput nousevat salkoon jo silloin. Liputtaa voi oman pihan tai kesämökin lippusalossa tai osallistua juhlalliseen lipunnostoon eri puolilla Suomea. Lipun voi laittaa liehumaan myös sosiaalisessa mediassa tunnisteella #liputanluonnolle ja #suomenluonnonpaiva. Liputtamisesta ja muista tavoista viettää Suomen luonnon päivää voi lukea täältä.

Suomen luonnon päivän koordinaattoreina toimivat Suomen luonnonsuojeluliitto, Suomen ympäristökeskus, Metsähallituksen luontopalvelut, Yleisradio, Partiolaiset ja Suomen sydänliitto.

Jaa sosiaalisessa mediassa