Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto
Navigaatio päälle/pois

Kalojen paluu puhuttaa päättäjiä eduskunnassa tänään – eduskuntaryhmien edustajat mittelevät taitojaan silakan käsittelyssä

Kansanedustajat, virkamiehet ja asiantuntijat kokoontuvat tänään eduskunnan perinteiseen kalapäivään. Teemana on Kalojen paluu, sillä hallitusohjelmassa on historiallisen monta vaelluskalojen elvyttämiseen sekä vapaa-ajankalastuksen ja kalastusmatkailun kehittämiseen liittyvää kirjausta, joiden soisi laajamittaisesti toteutuvan.

Eduskunta. Kuva: flöschen CC BY 2.0

Vapaa-ajankalastus on Suomessa hyvin suosittu vapaa-ajan aktiviteetti. Sitä harrastaa jossakin muodossa lähes 1,5 miljoonaa suomalaista. Kalastuksesta haetaan nykyään yhä enenevässä määrin elämyksiä ja hyvinvointia. Vapaa-ajankalastus on näin merkittävässä osassa aktivoimassa ihmisiä liikkumaan luonnossa ja edistämään jaksamista. Laajamittaisesta vesirakentamisesta johtuen entisistä vaelluskalakannoistamme on kuitenkin enää rippeet jäljellä. Niiden palauttaminen toisi merkittävän piristysruiskeen myös kalastusmatkailulle.

Kaloista ja kalastuksesta jutellaan eduskunnan kalapäivässä tänään tiistaina. Perinteisen kalapäivän teemana on tällä kertaa Kalojen paluu, joka viittaa hallitusohjelman asettamiin tavoitteisiin vaelluskalojen elinolojen parantamiseksi sekä vapaa-ajankalastuksen ja kalastusmatkailun kehittämiseksi. Tilaisuudessa halutaan kiittää hallitusta hienosta hallitusohjelmasta sekä muistuttaa kansanedustajia konkreettisista toimenpiteistä hallitusohjelman lupausten toteuttamiseksi.

Kuka on eduskunnan silakkamestari?

Keskusteluiden lisäksi eduskunnan kalapäivässä opastetaan kävijöitä kalan oikeassa käsittelyssä, perhonsidonnassa ja värikoukkujen valmistuksessa sekä tuodaan esille muun muassa kalojen suojeluarvoja visan muodossa. Helsingin silakkamarkkinaviikon kunniaksi eduskuntaryhmien edustajat on haastettu leikkimieliseen silakan käsittelykisaan, jonka voittaja saa eduskunnan silakkamestaritittelin.

Eduskunnan silakkamestarin tittelistä kisaavat kello 13.00 Sandra Bergqvist (rkp), Seppo Eskelinen (sdp), Petri Huru (ps), Noora Koponen (vihr), Mikko Kärnä (kesk), Jari Myllykoski (vas) ja Janne Sankelo (kok).

Eduskunnan kalapäivän järjestävät Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö, WWF Suomi, Suomen luonnonsuojeluliitto, Kalastusopaskilta, Metsähallitus Eräpalvelut, Varsinais-Suomen ely-keskus ja eduskunnan kalakerho. Lisäksi kalatuotteita maisteltaviksi sponsoroivat Brändö Lax, Hätälä, Kalaneuvos ja Kalatukku E. Eriksson.

Lisätietoja:

Toiminnanjohtaja Markku Marttinen, Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö, p. 044 759 9717, markku.marttinena(a)vapaa-ajankalastaja.fi

Kalastusopas Erik Herlevi, Kalastusopaskilta, p. 050 594 2983, erik.herlevi(a)augur.fi

Projektipäällikkö Mika Laakkonen, Metsähallitus Eräpalvelut, p. 0206 39 7675, mika.laakkonen(a)metsa.fi

Suojeluasiantuntija Olli Sivonen, WWF, p. 050 305 5714, olli.sivonen(a)wwf.fi

Erityisasiantuntija Tapani Veistola, Suomen luonnonsuojeluliitto, p. 0400 615 530, tapani.veistola(a)sll.fi

Lisätietoja

Toiminnanjohtaja Tapani Veistola

Jaa sosiaalisessa mediassa