Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto
Navigaatio päälle/pois

Hiilipörssi esillä Milanon triennaalissa

Hiilipörssi on mukana edustamassa suomalaista muotoilua Milanon triennaalissa eli maailmannäyttelyssä.

Hiilipörssin näytteilleasettelu Milanossa. Kuva: Aalto-yliopisto

Milanon triennaali teki suomalaista designia kuuluisaksi 50- ja 60-luvuilla. Sittemmin tapahtuma hiipui, kunnes sitä lakattiin järjestämästä kokonaan vuonna 1996. Viime vuosina maailmannäyttelyyn on kuitenkin tuotu jälleen eloa. Järjestyksessä 22. Milanon triennaali esittelee muotoilua ympäri maailmaa teemalla Broken nature: Design Takes on Human Survival (rikottu luonto). Laaja näyttely kokoaa esimerkkejä siitä, miten muotoilun voimalla voidaan ratkaista maapallomme ongelmia aina ilmastonmuutoksesta terrorismiin.

Suomen osaston on järjestänyt Aalto-yliopisto. Esillä olevat 12 kokeellista hanketta havainnollistavat, miten muotoilulla luodaan Suomessa kestävämpää elämän­tapaa ja parempaa päätöksentekoa. Muotoilu ei tarkoita enää vain koriste-esineitä, vaan sen avulla voidaan ratkoa ongelmia myös aineettomasti.

Luonnonsuojeluliiton ja yhteistyökumppaneiden Hiilipörssi pääsi Aalto-yliopiston esittelemien hankkeiden joukkoon. Hiilipörssi on kauppapaikka, joka yhdistää rohkeasti soiden ennallistamista, ympäristötaidetta, tekoja ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi ja luontomatkailua. Sen ydin on verkossa toimiva hiilijalanjäljen sijoituspalvelu, joka perustuu hiilivuodon pysäyttämiseen ojitettuja soita ennallistamalla. Sijoittamalla Hiilipörssiin sijoittaja auttaa turvaamaan soiden hiilivaraston säilymistä. Ennallistus auttaa suoluontoa elpymään ja vesistöjä puhdistumaan.

Triennaali on avoinna 1.3-1.9.2019.

Lisätietoja:

Hiilipörssi

Aalto-yliopisto – Everyday Experiments

Milanon triennaali 2019

Jaa sosiaalisessa mediassa