Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto
Navigaatio päälle/pois

Edus­kun­ta­vaa­leis­ta tuli ilmastovaalit – ym­pä­ris­tö­asioi­den lähtötilanne paljon parempi kuin vuonna 2015

Luonnonsuojeluliitto on iloinen siitä, että kevään eduskuntavaaleista tuli ilmastovaalit. Ilmastotavoitteisiin viime vuonna sitoutuneet puolueet saivat yli kolme neljäsosaa äänistä. Tämä luo hyvän pohjan ympäristön ja ilmaston kannalta kunnianhimoiselle hallitusohjelmalle.

Ilmastomarssi 6.4.2019 Helsingissä. Kuvat: Raisa Kyllikki Ranta

Ympäristöasioiden lähtötilanne hallitusneuvotteluihin on nyt ratkaisevasti parempi kuin neljä vuotta sitten.

“Näistä vaaleista tuli ilmastovaalit”, sanoo Luonnonsuojeluliiton puheenjohtaja Harri Hölttä.

“On hienoa, että viime vuoden lopulla yhteisiin ilmastotavoitteisiin sitoutuneet puolueet saivat yli kolme neljäsosaa äänistä. Se on hyvä lähtökohta hallitusohjelmalle, jossa on esitettävä käytännön toimenpiteet ilmastonmuutoksen hillintään ja sopeutumiseen.”

Myös erityisasiantuntija Tapani Veistola toteaa, että ympäristön kannalta lähtötilanne hallitusneuvotteluihin on ratkaisevasti parempi kuin neljä vuotta sitten.

“Silloin jopa ympäristöministeriön olemassaolo oli vaarassa, mutta nyt päästään ympäristöasioissa eteenpäin.”

Luonnonsuojeluliiton mielestä seuraavan hallituksen tulee ilmastoasioiden lisäksi lisätä luonnonsuojelun rahoitusta, jotta luonnon köyhtyminen saadaan pysäytettyä ja vesien hyvä tila saavutettua. Ympäristötavoitteiden saavuttaminen vaatii sitä, että ympäristöhallintoa ja -lainsäädäntöä kehitetään. Myös kehitysyhteistyörahojen lisääminen on tarpeen ilmastonmuutoksen ja sukupuuttoaallon pysäyttämiseksi.

Suomen luonnonsuojeluliitto on poliittisesti sitoutumaton luonnon etujärjestö. Luonnonsuojeluliitto onnittelee valituksi tulleita kansanedustajia. Liitto on ilahtunut siitä, että niin moni ympäristöasioita kampanjassaan esille nostanut ehdokas pääsi läpi. Liitto kiittää myös eduskunnasta pudonneita ja tällä kertaa valitsematta jääneitä luonnon ystäviä.

 

Lue lisää:

Luonnonsuojeluliiton vaalisivut: www.sll.fi/vaalit 

Lisätiedot:

Harri Hölttä, puheenjohtaja, p. 040 722 9224
Tapani Veistola, erityisasiantuntija, p. 0400 615 530

Jaa sosiaalisessa mediassa