Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto
Navigaatio päälle/pois

”Annatko äänesi luonnolle”, kysyttiin Luon­non­suo­je­lu­lii­ton jal­kau­tu­mis­päi­väs­sä

Ennakkoäänestyksen ensimmäisenä päivänä Luonnonsuojeluliitto esitteli Elielinaukiolla vaalitavoitteitaan ja kannusti äänestäjiä ottamaan ympäristöasiat huomioon ehdokasta valitessaan. 

Suomen luonnonsuojeluliiton vaalijalkautumisessa jaettiin esitteitä. Kuva: Raisa Kyllikki Ranta

Pysäytetään luonnon köyhtyminen
Torjutaan ilmastonmuutos – puhdasta energiaa kaikille
Jatketaan työtä puhtaiden vesien hyväksi
Turvataan ympäristöoikeudet
Nostetaan kehitysyhteistyön rahoitusta

Luonnonsuojeluliiton vaalitavoitteissa vaaditaan viiden otsikon kautta muun muassa luonnon monimuotoisuuden säilyttämistä, puhtaita vesistöjä sekä ilmastonmuutoksen torjuntaa meillä ja maailmalla.

Ympäristöä turvaavaa lainsäädäntöä pitää vahvistaa, eikä heikentää. Ilmastotyön ja luonnon monimuotoisuuden vaalimisen on oltava myös Suomen EU-puheenjohtajuuskauden kärkiä.

Luonnonsuojeluliitto kannustaa äänestäjiä antamaan äänensä luonnolle. Kuva: Raisa Kyllikki Ranta

Luonnonsuojeluliitto lähti aurinkoiselle Elielinaukiolle jakamaan näitä viittä otsikkoa esitteleviä vaalitavoite-esitteitään keskiviikkona 3. huhtikuuta. Samana päivänä alkoi ennakkoäänestys.

Jalkautumalla kadulle liitto halusi kannustaa äänestäjiä ottamaan ympäristöasiat huomioon ehdokasta valitessaan.

Puolueiden ja ehdokkaiden ympäristötavoitteista on saatavilla tietoa enemmän kuin koskaan. Puolueiden vertailun voi aloittaa katsomalla Luonnonsuojeluliiton videot nykyisten eduskuntapuolueiden ympäristölinjauksista tai lukemalla Korvaamaton-kampanjan selvityksen.

Kertomalla vaalitavoitteistaan ja vertailemalla puolueita liitto haluaa myös luoda painetta päättäjiä kohtaan, jotta Arkadianmäellä tehtäisiin parempaa ympäristö- ja ilmastopolitiikkaa.

Kunnianhimoinen ympäristö- ja ilmastopolitiikka on sitä todennäköisempää, mitä enemmän eduskunnassa on luonnonsuojelu- ja ympäristömyönteisiä edustajia, ja mitä enemmän kansalaiset vaativat heiltä toimia.

Juuri nyt äänestäminen on paras ja tärkein ilmastoteko- ja ympäristöteko. Olennainen kysymys onkin: annatko äänesi luonnolle?

Norppa oli mukana menossa. Kuva: Raisa Kyllikki Ranta

Jaa sosiaalisessa mediassa