Sipilän hallituksen aikana luonnonsuojelun määrärahat on puolitettu samaan aikaan kun metsien ja soiden taloudellista hyödyntämistä on pyritty voimakkaasti kasvattamaan. Tämä ristiriitainen kehitys on syytä pysäyttää ja lisätä luonnon monimuotoisuuden suojelemiseksi tarkoitettua rahoitusta suojelualueiden perustamiseen ja ennallistamiseen.
Metsiensuojelun METSO-ohjelma ja soidensuojelun täydennysohjelma, kosteikkojen kunnostus, ennallistamistavoitteet sekä uhanalaisten lajien ja luontotyyppien suojelu tarvitsevat yhteensä lisää noin 300 miljoonaa euroa vuodessa. Metsähallituksen tulostavoitetta tulee laskea merkittävästi, sillä nykytasollaan se haittaa monien valtionmetsiä koskevien tavoitteiden saavuttamista.
Toisena keinona saman tavoitteen edistämiseksi avohakkuut tulee kieltää valtion metsissä siirtymäajalla ja lisätä jatkuvapeitteisen metsätalouden osuutta muissa metsissä sekä metsätalouden alueellista suunnittelua. Metsälaki tulee uudistaa ja metsätalouden tuet suunnata luonnon ja vesistöjen tilaa parantavaan toimintaan. Hallituskaudella tulee perustaa vähintään yksi uusi kansallispuisto ja kansallinen kaupunkipuisto. Rauhoitetaan uhanalaiset lajit metsästykseltä.
Tavoitetta päivitetty 20.3. Aiemmin vaadimme lisärahaa 100 miljoonaa euroa. Nostimme tavoitteen 300 miljoonaan, koska lajien ja elinympäristöjen uhanalaistumisesta on tullut lisää tietoa tavoitteen asettamisen jälkeen. Uhanalaistumiskehitys kiihtyy, ja siksi luonnon monimuotoisuuden suojelu vaatii merkittävän lisärahoituksen.