Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto
Navigaatio päälle/pois

Luon­non­suo­je­lu­lii­ton kommentit kalapolitiikan BREXIT-muutoksiin

Hollantilaisten sotasaalista Englannin laivastolta 1600-luvulta Amsterdamin Rijksmuseumista. TVe/SLL.

Iso-Britannian ero EU:sta voi aiheuttaa vaikeuksia muiden maiden kalastajille, jotka toimivat sen vesillä. Luonnolle pahinta olisi jos laivat suuntaisivat muille vesille aiheuttamaan ylikalastusta. Siksi EUn suunnittelemat yhteistyö- ja sopetumiskeinot ovat kannatettavia.

27.1.2019

Maa- ja metsätalousministeriölle

EU17-jaostolle

Viitaten Kalastusjaoston (EU17) kirjalliseen menettelyyn 25. – 28.1.2019 Dnro MMM2019-00041

Luonnonsuojeluliiton kommentit kalapolitiikan BREXIT-muutoksiin

Muutosesitykset eivät koske suoraan Suomen kalastusta. Rauhanomaisen yhteistyön lisääminen EU:n ja Iso-Britannian kanssa on kuitenkin paikallaan. Tykkilaivoja ei kukaan halua Brexitin yhteydessä mahdollisesti uhkaavia kalastuskiistoja ratkaisemaan. Siksi esitykset ovat kannatettavia.

EMKR:stä on tärkeää voida tukea kyseisten maiden kalastuslaivastojen kapasiteetin leikkauksia. Pahinta olisi, jos kalastuslaivoja siirtyisi muille vesille, kuten Itämerelle tai Afrikan edustalle. Näillä alueilla voisi aiheuttaa ylikalastusta ja muita ongelmia.

Lisätietoja: erityisasiantuntija Tapani Veistola, puhelin 0400 615 530, tapani.veistola at sll.fi

Yhteistyöterveisin

EU17-jaoston jäsenenä toimeksi saaneena

Lisätietoja

Toiminnanjohtaja Tapani Veistola

Jaa sosiaalisessa mediassa