Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto
Navigaatio päälle/pois

Luon­non­suo­je­lu­liit­to soutaa Kemijoen puolesta 21.-22.7. ja vastustaa Sierilän voimalaitoksen rakentamista

Suomen luonnonsuojeluliitto järjestää 21.-22.7.2017 Kemijoella soututapahtuman Vanttauskoskelta Oikaraisiin. Soutajat haluavat estää suunnitellun Sierilän voimalaitoksen rakentamisen, koska hanke tuhoaisi Kemijoen arvokkaan koskiosuuden muuttamalla sen patoaltaaksi.

Kemijoki
Kuva: Jaakko Posti / Luonnonsuojeluliitto

Suomen luonnonsuojeluliitto haluaa olla yhdessä paikallisten asukkaiden kanssa pelastamassa viimeistä rakentamatonta osuutta Suomen pisimmästä joesta. Kemijokea uhkaa Suomen suurin vesivoimalahanke vuosikymmeniin. Uhattuna on useita harvinaisia lajeja, noin 200 kilometriä luonnonmukaista jokimaisemaa, koskikalastus sekä mahdollisuus palauttaa padottu Kemijoki lähemmäksi luontaista tilaansa.

Sieriniemen siunaus – tapahtumaa alettiin suunnittelemaan heti, kun toukokuun lopulla julkaistiin KHO:n päätös, jossa hylättiin valitukset voimalaitoshanketta vastaan. Vastuu voimalan rakentamispäätöksestä siirtyi näin Kemijoki Oy:lle ja sen osakkeen omistajille.

”Soutamaan haastetaan mukaan jokivarren asukkaita, soutajia, melojia sekä päättäjiä Rovaniemeltä, Lapista ja ympäri Suomen. Haluamme näyttää soutumatkalla Kemijoen kauniin ja kallisarvoisen luonnon, kirjojokikorennon perspektiivistä”, kertoo Sari Hänninen Suomen luonnonsuojeluliitosta. Kirjojokikorento on yksi alueen uhatuista eliölajeista.

Soudettava jokiosuus kuuluu myös Luonnonsuojeluliiton valitsemiin Suomen 100 luontohelmeä –kohteisiin. Soutu päättyy kyläyhdistyksen järjestämälle Marjetan torille, jossa kuullaan puheenvuoroja vapaan Kemijoen puolesta.

 

Lisätietoja:

Liitetiedostona käyttöön maksuton kuva Kemijoen uhatusta alueesta tästä asiasta uutisoitaessa (Kuva: SLL / Jaakko Posti 2017). Lataa isokokoinen kuva ePress -tiedotejakelupalvelusta tästä.

Sari Hänninen, tapahtumatuottaja, p. 040-873 7986, sari.hanninen@rovaniemi.fi

Sieriniemen siunaus -soututapahtuman tarkempi ohjelma:
https://www.sll.fi/lappi/sieriniemen-siunaus

Kemijoen helmet (Suomen luonnonsuojeluliitton 100 luontohelmeä -kohde):
https://www.sll.fi/mita-sina-voit-tehda/tule-mukaan-toimintaan/suomi-100/luontohelmet/kemijoen_helmet

SLL:n tiedote 23.5.2017:
https://www.sll.fi/ajankohtaista/tiedotteet/2017/omistajien-on-pysaytettava-kemijoen-luonnon-tuhoaminen

Jaa sosiaalisessa mediassa