Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto
Navigaatio päälle/pois

Dokumenttifilmi ”Norppien Saimaa – paperilla suojeltu”

Suomen luonnonsuojeluliitto on julkaissut YouTubessa lyhyen dokumenttifilmin Natura-alueiden luontoarvoihin kohdistuvista uhkista. ”Norppien Saimaa – paperilla suojeltu” on kuvattu Luonterilla.

Luonteri. Kuva: Mikko Muinonen / Flickr (CC BY-NC-ND 2.0)

Mikkelin kaupungin kupeessa sijaitseva Luonteri on yksi kupeimpia vesistöalueitamme Saimaalla. Maiseman kauneuteen tuo särönsä hakkuut, joita Natura-alueelle perustetut suojelualueet eivät useinkaan rajoita. Jopa Mikkelin kaupunki on hakannut hienoja lehtimetsiä ja vanhoja havumetsiä omistamallaan suojelualueella Korvensaaressa. Korvensaari on tärkein mikkeliläisten ja ulkopaikkakuntalaisten virkistyskäyttöön varattu saari Luonterilla.

Hakkuut ovat havahduttaneet sekä alueella liikkuvat matkailijat, paikalliset matkailuyrittäjät ja luonnonsuojelujärjestöt tilanteeseen. Koska alue on Naturassa ja yksi suosituimpia retkeilyseutuja Saimaalla, suojelun tehostamiseen on tarvetta. Tämä edellyttää resurssien kohdistamista luontoarvojen inventointeihin, että rahoitusta maanomistajille maksettaviin korvauksiin suojelualueiden hakkuutulojen menetyksien korvaamiseen.

Katso dokumenttifilmi ”Norppien Saimaa – paperilla suojeltu” alta:

Jaa sosiaalisessa mediassa