Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Verkkouutiset / Turussa juhlittiin ihan norppana

Turussa juhlittiin ihan norppana

Suomen luonnon päivänä 25.8.2018 kokoontui iloinen joukko Turun Ruissaloon juhlimaan Luonnonsuojeluliiton 80-vuotisjuhlia. Päivän ja illan aikana tapahtumissa kävi yhteensä yli 3000 luonnonystävää. Riemua, naurua ja halauksia riitti.

Norpalle riitti halauksia.

Lippu nostettiin tankoon Suomen luonnon päivän kunniaksi. Viime vuonna Suomi oli maailman ensimmäinen maa, joka virallisesti liputti luonnolleen. Sisäministeriö on suositellut liputusta myös vuonna 2018. 

Turun kaupunginjohtaja Minna Arve tapasi norpan ja nosti lipun salkoon luonnon kunniaksi.

Norpassa on voimaa! Norppatatuointeja jonottivat kävijät lapsista mummoihin.

Luonnonsuojeluliitto sai juhlahumun aikana myös melkein 100 uutta jäsentä. Jäsenhankintatiimi toivottaa kaikki tervetulleeksi norppajengiin! Liity: sll.fi/liity

Sisällä paviljongissa Luonnonsuojeluliiton puheenjohtaja Harri Hölttä kuunteli ihmisten toiveita siitä, mihin Luonnonsuojeluliiton pitäisi voimansa tulevaisuudessa laittaa.

Luontokaupan pisteellä riitti kävijöitä ja norppatuotteet tekivät kauppansa! Uusia norppapaitoja retrologolla saa myös verkkokaupasta. Myös muilla pisteillä sisällä ja ulkona virtasi innokkaiden kävijöiden joukko.

Lastenmusiikkibändi Merkkarit ja sirkustaitelija Kai Kuutamo saivat yleisön innostumaan.

Nuoret luonnonsuojelijat olivat innolla mukana tapahtumassa.

Ulkona Luonnonhenkien satupolulla aistit terästyivät. Retken oli järjestänyt Luonnonsuojeluliiton ympäristökasvatusvaliokunta

Linturetkellä katseet kohotettiin korkeuksiin, ötökkäretkellä maahan.

Sieniretkellä riitti ihmeteltävää. Filosofisilla luontokävelyillä taas puntaroitiin teemaa "Luonnoton ihminen luonnossa".

Yksi juhlan aihe oli Avohakkuut historiaan -kansalaisaloite, jossa edellisellä viikolla tuli täyteen 50 000 allekirjoitusta. Nimiä kerätään edelleen, ja yksi Turun allekirjoittajista oli kokoomuksen kansanedustaja, ministeri Pertti Salolainen.

Iltajuhlaa vietettiin Telakalla. Siellä jaettiin Luonnonsuojeluliiton ympäristöpalkinnot Itämeri-tutkija Seppo Knuuttilalle, toimittaja Arja Kivipellolle ja vaatelainaamo Vaatepuulle.

Nykytanssiryhmä Susanna Leinonen Company esitti otteen uudesta teoksestaan Nasty.

Myös yksi suomalaisen modernin progen kärkinimistä Sammal juhli Luonnonsuojeluliittoa.

Koomikko Iikka Kivi sai luonnonystävät nauramaan esimerkiksi susivitseillään.

Illan päätti Egotripin keikka, joka sai koko yleisön liikkeelle.

Juhlat olivat onnistuneet, kiitos kaikille järjestäjille, mukanaolijoille ja uusille luonnonystäville! Juhliin osallistuneet tekivät nämä juhlat ja juhlien upean tunnelman samalla tavalla kuin jäsenet ja vapaaehtoiset tekevät Luonnonsuojeluliiton. 

Ole luonnonvoima. Yhdessä me suojelemme suomalaisen luonnon.

Kuvat Antti Halkka, Salla Mistola, Jukka-Pekka Ronkainen, Virpi Sahi, Milla Tuormaa & Tapio Yli-Kätkä. Videot Antti Halkka & Jukka-Pekka Ronkainen