Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Tiedotteet 2018 / Norppalähettiläät Pohjois-Karjalaan ja Varkauteen

Norppalähettiläät Pohjois-Karjalaan ja Varkauteen

Suomen luonnonsuojeluliiton norppalähettiläät saapuvat tänä keväänä Pohjois-Karjalaan ja Varkauteen. He esittelevät lapsille saimaannorpan elämää ja Saimaan luontoa. Tärkeänä osana vierailuja on lasten omien norppa- ja luontokokemusten kuunteleminen.

Kuva: Kaarina Tiainen / Luonnonsuojeluliitto

"Koulujen kiertäminen ja lasten tapaaminen on unelmatyötä. On tärkeää kuunnella lasten ja nuorten näkemyksiä. He ovat Saimaan tulevaisuuden päättäjiä, jotka voivat auttaa norpan säilyttämisessä tulevienkin sukupolvien iloksi", toteaa norppalähettiläs Jannika Kemppi.

Biologiksi Itä-Suomen yliopistosta valmistuvalla Kempillä on aiempaa kokemusta norppalähettilään työstä Etelä-Karjalassa. Uutena norppalähettiläänä aloittava Juho Iso-Aho on taustaltaan vastavalmistunut nuoriso-ohjaaja. Hän on lapsuudesta alkaen liikkunut Saimaan rannoilla.

Norppalähettiläät_2_Kaarina_Tiainen
Norppalähettiläät Juho Iso-Aho ja Jannika Kemppi esittelevät lapsille saimaannorpan elämää ja Saimaan luontoa. Kuva: Kaarina Tiainen

Saimaannorppa on maailman uhanalaisimpia nisäkkäitä, jonka suojeluvastuu on yksin suomalaisilla. Saimaannorpasta kertomisen lisäksi norppalähettiläät innostavat lapsia huomaamaan, kuinka upea Saimaan luonto on kokonaisuutena. Samalla he toimivat luonnossa liikkumisen ja sen tarkkailun opastajina ja esikuvina. 

Suomen luonnonsuojeluliiton norppalähettiläät vierailevat 12.3. alkaen seuraavissa kunnissa: Joensuu, Liperi, Rääkkylä, Kitee, Tohmajärvi, Kontiolahti ja Varkaus. Norppalähettiläät vierailevat kouluissa erityisesti kolmansilla luokilla. Vierailujen yhteydessä he keräävät myös lasten kokemuksia ja ajatuksia Saimaasta ja sen omasta norpasta. Vierailut ovat kouluille maksuttomia. Koulut saavat käyttöönsä myös norppa-aiheisia materiaaleja.

Suomen luonnonsuojeluliiton ympäristökasvatustyön tavoitteena on tuoda lapsille tietoa ja elämyksiä heidän omasta lähiluonnostaan. Kouluvierailut ovat osa Euroopan Unionin rahoittamaa Saimaannorppa-LIFE–hanketta. Koulunorppalähettiläät ovat kiertäneet aiemmin Etelä-Savon kouluissa vuonna 2016 ja Etelä-Karjalassa vuonna 2017.

Median edustajilla on halutessaan mahdollisuus lähteä mukaan kouluvierailuille. Lisätietoja suoraan norppalähettiläiltä. Norppalähettiläillä on mahdollisuus kevään aikana vielä muutamaan uuteen kouluvierailuun.

 

Tiedote 12.3.2018