Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Tiedotteet 2018 / Luonnonsuojeluliitto palkitsi Itämeri-tutkija Seppo Knuuttilan, toimittaja Arja Kivipellon ja vaatelainaamo Vaatepuun

Luonnonsuojeluliitto palkitsi Itämeri-tutkija Seppo Knuuttilan, toimittaja Arja Kivipellon ja vaatelainaamo Vaatepuun

Suomen luonnonsuojeluliitto jakoi vuotuiset tunnustuspalkintonsa Suomen luonnon päivänä lauantaina 25.8. Turun Ruissalossa.

Perinteikkään Ympäristöpalkinnon sai erikoistutkija Seppo Knuuttila Suomen ympäristökeskuksesta. Hänet palkittiin rohkeasta toiminnasta puhtaan Itämeren hyväksi. 

Seppo Knuutilan jo lapsuudesta alkanut luonnontarkkailu on johdattanut hänet vaaroihin Itämeren aalloilla, mediassa ja viranomaisten parissa. Knuuttila on tuonut silti rohkeasti esiin Itämerta rehevöittäviä tekijöitä niin Suomessa, Venäjällä kuin Puolassakin.

Ympäristöavaus -palkinnon sai Vaatelainaamo Vaatepuu modernista muotiajattelusta ja kestävän kulutuksen yritystoiminnasta. Soile-Maria Linnemäen perustama Vaatepuu on Suomen ensimmäinen, kotimainen vaatelainaamoketju.

Kultainen Sulka -lehdistöpalkinnon sai tänä vuonna toimittaja Arja Kivipelto valppaasta luontoon ja luonnonsuojeluun pureutuvasta toimittajan työstä. Kivipelto työskentelee Helsingin Sanomissa ja on aiemmin ollut muun muassa Satakunnan Kansan palveluksessa.

Suomen luonnonsuojeluliiton mitalin saivat Veikko Huhta, Risto Isomäki, Kaija Keskinen ja Erkki Lähde.

Lisää aiheesta

Ympäristöpalkinnon aiemmin saaneet

 

Lisätiedot

Harri Hölttä, puheenjohtaja, puh. 040-7229224, harri.holtta(a)sll.fi

Matti Nieminen, viestintäpäällikkö, puh. 050-5642283, matti.nieminen(a)sll.fi

 

Tiedote 26.8.2018