Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto
Navigaatio päälle/pois

Koulutukset alkavat – opi puolustamaan lähimetsääsi!

Suomen luonnonsuojeluliitto ja Luontoliitto kouluttavat Suomen suurimpien kuntien asukkaita suojelemaan lähimetsiään. Koulutukset starttaavat loppukesästä Helsingissä ja Turussa.

Kartoittajat Stansikissä. Kuva: Reija Mikkola / Luontoliitto

Luonnonsuojeluliitto ja Luontoliitto käynnistävät metsiensuojelukoulutuksen, joka tarjoaa tavallisille ihmisille keinoja puolustaa omia lähimetsiään. Ensimmäiset koulutuspaikkakunnat ovat Helsinki ja Turku.

”Koulutus on suunnattu kaikille, jotka kaipaavat lähimetsien puolustamiseen työkaluja sekä hyvän porukan, jonka kanssa kampanjoida metsien puolesta”, kertoo hankkeen koulutuskoordinaattori Reija Mikkola Luontoliitosta.

Osalla paikkakunnista metsiensuojeluun on jo vahva alku. Koulutus tukeekin erinomaisesti jo muodostuneiden ryhmien työtä.

”Olit siis aloittelija tai konkari, mukaan kannattaa tulla!” Mikkola innostaa.

Koulutuksen myötä muodostuu paikallisryhmiä, jotka tekevät omat vaikuttamissuunnitelmansa kuntansa omistamien metsien puolustamiseksi. Suunnitelmat tehdään paikkakuntakohtaisesti, ja niissä huomioidaan jo tehty työ ja nykytilanne.

Koulutus järjestetään 1,5 vuoden aikana yhteensä kuudella paikkakunnalla seuraavasti

  • syksy 2024: Helsinki ja Turku
  • kevät 2025: Tampere ja Jyväskylä
  • syksy 2025: Joensuu ja Kuopio.

Muille paikkakunnille tuotetaan materiaaleja ja järjestetään webinaareja, joihin kootaan tiivistettynä koulutuksen sisällöt. Näin metsiensuojelutieto ja -osaaminen leviää laajemmallekin yleisölle. Koulutukset toteutetaan Koneen säätiön apurahan turvin.

Viisiosainen koulutus vie pitkälle

Koulutus koostuu viidestä moduulista: kahdesta lähipäivästä, kahdesta viikonloppukoulutuksesta ja yhdestä etäluennosta. Viikonloppukoulutukset ovat aina kahden paikkakunnan yhteisiä. Kaikkien osallistujien tulee sitoutua koko koulutuskokonaisuuteen. Poikkeuksena luontoarvojen tunnistamiskoulutus, joka on valinnainen. Koulutusmoduulit jakautuvat noin 4–5 kuukaudelle, jolloin tapaamisia on n. 2 viikon tai kuukauden välein.

Kouluttajina toimivat luonnonsuojelun, kampanjoinnin ja viestinnän huippuosaajat, muun muassa: Panu Kunttu, Matti Aalto, Lauri Kajander, Liisa Toopakka, Liisa Hulkko, Aino Juvonen, Annamari Värtö ja Reija Mikkola.

Koulutukseen pystytään ottamaan kultakin paikkakunnalta maksimissaan 20 henkilöä. Valintaan vaikuttaa hakijoiden motivaatio ja sitoutuminen. Koska hanke on Luontoliiton ja Suomen luonnonsuojeluliiton yhteinen, pyritään jakamaan koulutuspaikat tasaisesti järjestöjen aktiivien sekä uusien osallistujien kesken. Koska Luontoliiton metsäryhmän kohderyhmä on nuoret, tavoitteena on, että noin puolet osallistujista olisi alle 29-vuotiaita.

Koulutus on ilmainen, ja koulutusviikonlopuissa on täysi ylläpito. Ainoastaan matkakulut jäävät osallistujien maksettavaksi.

Ilmoittaudu 28.7. mennessä!

Ilmoittautuminen Helsingin ja Turun koulutukseen on nyt auki. Täytä lomake mahdollisimman pian, mutta viimeistään 28.7. Käsittelemme hakemukset ja ilmoitamme koulutukseen pääsemisestä viikon 31 aikana.

Jaa sosiaalisessa mediassa