Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto
Navigaatio päälle/pois

Viisi syytä laatia testamentti

Jokaisella aikuisella ihmisellä olisi hyvä olla testamentti, eikä koskaan ole liian aikaista huolehtia siitä, että oma jälki maailmaan on sellainen kuin on toivonutkin.

  1. Testamentti on ainoa tapa varmistaa tahtosi toteutuminen poismenosi jälkeen. Jos sinulla ei ole laillisia perijöitä eikä testamenttia, päätyy omaisuutesi valtiolle.
  2. Voit turvata läheistesi tulevaisuuden ja turvallisuuden. Niin sanotuilla rintaperillisillä on oikeus lakiosaan eli yhteensä puoleen omaisuudestasi. Lopusta omaisuudesta päätät sinä. Testamentti kannattaa tehdä, jotta esimerkiksi avopuolison tai uusperheen jäsenten asema olisi turvattu. Ilmaisemalla selkeästi tahtosi voit myös välttää perintöriitoja.
  3. Tekemällä testamentin voit tukea sinulle tärkeitä asioita. Suomen luonnonsuojeluliitolle osoitetulla testamenttilahjoituksella ilmaiset tahtosi suojella Suomen luontoa. Tavoitteenamme on maa, jossa luonto ei katoa ympäriltämme.
  4. Voit vaikuttaa perintöveron suuruuteen. Suomen luonnonsuojeluliitto ja muut yleishyödylliset järjestöt eivät maksa saamistaan testamenttilahjoituksista perintöveroa. Näin ollen lahjoitukset käytetään lyhentämättöminä luonnonsuojeluun.
  5. Testamentin laatiminen ei ole vaikeaa. Sen täytyy kuitenkin täyttää lainmukaiset muotovaatimukset, kuten sen, että kahden esteettömän todistajan tulee todistaa testamentti oikeaksi.

Luonnonsuojeluliitto saa vuosittain luonnonsuojelutyöhön osoitettuja testamentteja. Jokainen lahjoitus on yhtä arvokas, pienikin.

Testamenttilahjoitukset käytetään konkreettiseen luonnonsuojelutyöhön; ennallistamme metsiä ja soita sekä pelastamme niitä hakkuilta, turpeenotolta ja rakentamiselta. Vaikutamme kaivosten lupiin, hoidamme monimuotoisia niittyjä ja puolustamme aktiivisesti saimaannorppaa ja muita uhanalaisia lajeja, unohtamatta poliittista vaikuttamistyötä.

Asiantuntijamme auttavat mielellään kaikissa testamenttilahjoittamiseen liittyvissä kysymyksissä. Tilaa maksuton opas testamenttilahjoittamisesta tai keskustele asiantuntijamme kanssa lähettämällä yhteydenottopyyntö sivujemme kautta: www.sll.fi/testamentti

Jaa sosiaalisessa mediassa

Testamenttilahjoitus luonnolle

Tekemällä testamenttilahjoituksen Suomen luonnonsuojeluliitolle autat suojelemaan elintärkeää suomalaista luontoamme.

Tilaa testamenttiopas