Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto
Navigaatio päälle/pois

Luon­non­suo­je­lu­lii­ton lausunto Fyrskeppetin tuu­li­voi­ma­hank­keen yvasta

Ruotsin Gävlen edustalla sijaitseva Fyrskeppetin merituulivoimahanke näyttää sijaitsevan niin hyvin "keskellä ei mitään", ettei Suomen ole välttämätöntä osallistua sen kansainväliseen ympäristövaikutusten arviointiin.

12.4.2022

Ympäristöministeriölle

Viitaten lausuntopyyntöönne 17.3.2022 Dnro VN/ 7853/2022

Luonnonsuojeluliiton lausunto Fyrskeppetin tuulivoimahankkeen yvasta

Suomen luonnonsuojeluliitto kiittää lausuntopyynnöstä ja toteaa asiasta seuraavaa.

Tähän kansainväliseen merituuli-yvaan Suomen ei ole niin tärkeää osallistua kuin helmikuussa lausunnolla olleeseen vastaavanlaiseen Liettuan hankkeeseen. Tämä alue sijaitsee esimerkiksi suojelualueiden suhteen varsin hyvin ”keskellä ei mitään”. Se on selvä parannus aikaisemmin hylättyyn Finngrundetin hankkeeseen verrattuna.

Yva-hankkeeseen osallistumisella voitaisiin kerrytettäisiin toki kotimaista osaamista merituulihankkeista. Se voisi olla hyödyllistä, koska tuulivoimalahankkeita on tulossa myös omalle talousvyöhykkeellemme. Esimerkiksi merellä muuttavien lintujen selvittäminen esimerkiksi tutkalla tässä hankkeessa olisi metodisesti kiinnostavaa.

SUOMEN LUONNONSUOJELULIITTO RY

Yhteistyöterveisin, toimeksi saaneena

Tapani Veistola

Lisätietoja

Toiminnanjohtaja Tapani Veistola

Jaa sosiaalisessa mediassa