Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto
Navigaatio päälle/pois

Val­ta­kun­nal­lis­ten aluei­den­käyt­tö­ta­voit­tei­den kysely

Ympäristöministeriö käynnistää valtakunnallisten alueidenkäyttötavoitteiden päivitystä. Liitto korosti vastauksessaan aloituskyselyyn ympäristöasioiden vahvistamista.

10.4.20220

Valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet ovat valtioneuvoston päätös, joka täydentää kaavoitusta koskevaa maankäyttö- ja rakennuslakia sekä -asetusta.

Liiton vastauksessa nettikyselyyn toiminnanjohtaja Tapani Veistola korosti VATien merkitystä, kun kaavoitus- ja rakentamislain uudistuksesta jäivät pois kaavoitusta koskevat pykälät. Hallitus aikoo viedä eduskuntaan syksyllä vain rakentamisen pykälät. KRL-luonnoksessa olleet viherrakenteen ja ilmaston turvaa parantaneet tavoitteet kannattaa hoitaa nyt VAT-uudistuksessa.

VATien merkitys ympäristön turvaverkkona kasvaa myös, koska maakuntakaavoja ei enää vahvisteta ympäristöministeriössä, ELY-keskusten muutoksenhakuoikeutta on rajoitettu ja edellisessä VAT-uudistuksessa tavoitteita vähennettiin ja yleispiirteistettiin.

Lisätietoja

Toiminnanjohtaja Tapani Veistola

Jaa sosiaalisessa mediassa