Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto
Navigaatio päälle/pois

Suomen luon­non­suo­je­lu­lii­ton uusi kai­vos­koor­di­naat­to­ri esittäytyy

Suomen luonnonsuojeluliiton kaivostyö on saanut vahvistusta uudesta kaivoskoordinaattorista. Tässä tekstissä Anna Pulkka kertoo itsestään, työstään ja taustastaan.

Kuva: Mika Maliniemi / Aviation Studio / Suomen Luonto

Ryhtyessäni toimimaan kaivosliikkeessä 2018 en osannut kuvitellakaan, kuinka paljon tulisin vielä työskentelemään aiheen parissa. Kuluneisiin kaivosvaikuttamisen vuosiin on mahtunut kaikkea someviestinnän suunnittelusta kaivoslakialoitteen kirjoittamiseen.

Kaivosliikkeet toimivat usein erittäin pienillä resursseilla, tee se itse -periaatteella ja ajoittain hyvinkin tiukoilla aikatauluilla. Minua motivoi toimintaan kaivosten edustamien vakavien ympäristöriskien ja epäoikeudenmukaisen kaivoslain muuttamisen lisäksi se palo ja määrätietoisuus, jolla ihmiset ympäri maata ovat nousseet puolustamaan suojelualueita sekä oikeuttaan päättää ympäristönsä tulevaisuudesta. Olen erityisesti ihaillut kaivosliikkeiden toiminnassa sitä, kuinka erilaisista taustoista tulevat toimijat voivat tehdä saumatonta yhteistyötä yhteisesti jaetun tavoitteen saavuttamiseksi.

Olen aiemmin työskennellyt muun muassa tiedeviestinnän ja ilmastoviestinnän kentällä ja työstän parhaillaan ilmastoviestintää käsittelevää väitöskirjaa Helsingin yliopistolla. On hienoa päästä hyödyntämään kaivosaktivismin ja viestintäkokemuksen kautta hankittuja taitoja Luonnonsuojeluliiton kaivoskoordinaattorin työssä. Arvostan kovasti liiton laajaa suojeluverkostoa sekä pitkäjänteistä luonnonsuojelutyötä. Kokemukseni mukaan liiton antama monipuolinen asiantuntija- ja lainsäädännöllinen tuki on kaivosliikkeille ensiarvoisen tärkeää.

Tänä vuonna toteutettavalle Luonnonsuojeluliiton kaivosteemavuodelle on paljon odotuksia. Liiton kaivostavoitteina ovat tänä vuonna erityisesti kaivoslakityö, ympäristöongelmien ehkäisy ja piirien, yhdistysten sekä kaivosliikkeiden tukeminen. Luvassa on muun muassa kampanjointia, lobbausta, koulutusta webinaarisarjalla sekä viestintää.

Pulkkaan voi ottaa yhteyttä Luonnonsuojeluliiton kaivoskampanjaa koskevissa asioissa. Pulkka toimii ympäristöpäällikkö Tapani Veistolan johtamassa suojelutiimissä. 

Suomen luonnonsuojeluliiton kaivostyön yhteyshenkilöt:

Kaivoskoordinaattori Anna Pulkka: Luonnonsuojeluliiton kaivoskampanja ja kaivostyötä koskeva viestintä, yhteistyö piirien ja yhdistysten sekä kaivosliikkeiden kanssa, p. 044 493 45 08

Erityisasiantuntija Jari Natunen: Kaivoksia koskevat tekniset kysymykset, kaivosten ympäristöongelmat, p. 040 952 7815

Ympäristöjuristi Matti Kattainen: Kaivoslainsäädäntöön liittyvät kysymykset ja lainsäädännöllinen apu kentälle, p. +358 447 785 013

Lisätietoja

Kaivoskoordinaattori Anna Pulkka

Jaa sosiaalisessa mediassa