Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto
Navigaatio päälle/pois

Presidentti sai kasviskorin

Presidenttipari sai perinteisen joulutervehdyksen eläin- ja luonnonsuojelujärjestöiltä.

Presidenttipari vastaanotti joulutervehdyksiä. Kuva: Kuva: Jon Norppa/Tasavallan presidentin kanslia

Eläin- ja luonnonsuojelujärjestöt luovuttivat jo perinteeksi muodostuneen kasviskorin presidentti Niinistölle ja hänen perheelleen perjantaina 17.12.2021. Kori toimitettiin Mäntyniemeen etukäteen, mutta vastaanotto piti järjestää epidemiatilanteen takia etänä.

”Halusimme toivottaa presidentille ja hänen perheelleen hyvää, ympäristöystävällistä ja terveellistä joulua ja uutta vuotta. Kasviskori on erityisen ajankohtainen, kun Suomen Luonto -lehti valitsi liiallisen lihansyönnin vuoden turhakkeeksi”, kertoo va. toiminnanjohtaja Tapani Veistola.

Joulutervehdyksessä oli mukana erilaisista vegaanituotteista koostettu kasviskori, seitanpaisti sekä siemenkranssi Mäntyniemen linnuille. Tämän vuoden joulutervehdyksen kokosi Vegaaniliitto.

kasviskori
Kasviskori presidenttiparille. Kuva: Jon Norppa/Tasavallan presidentin kanslia

Kasviskorissa haluttiin korostaa erityisesti kotimaisen kasvisruokatuotannon monimuotoisuutta ja innovatiivisuutta. Korista löytyi muun muassa makealupiinipastaa, kvinoaa ja kotimaista joulukombuchaa – Osku-koiran vegaanista kasvispuruluuta unohtamatta.

Kasviskori on luovutettu presidenttiparille vuodesta 2012 lähtien. Mukana ovat Vegaaniliiton lisäksi järjestöt Animalia, SEY, Hesy, WWF, Luonto-Liitto, Greenpeace, BirdLife Suomi, Suomen luonnonsuojeluliitto sekä Natur och Miljö. Kasviskori-idean äiti on Päivi Hagner.

Lisätietoja

Toiminnanjohtaja Tapani Veistola

Jaa sosiaalisessa mediassa