Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto
Navigaatio päälle/pois

Uusi kän­nyk­kä­so­vel­lus haastaa yritykset taisteluun ilmaston lämpenemistä vastaan

Eri liikkumismuodot automaattisesti tunnistava sovellus mittaa pyöräiltyjä, juostuja tai käveltyjä kilometrejä. Sovelluksen käyttäjän työnantaja maksaa kilometrien perusteella hyvityksen keräystilille. Kertyneet varat käytetään ilmastotyöhön ja nuorten pyöräilijöiden tukemiseen. Green Team -älypuhelinsovelluksen takana on Pyöräilyseura Porvoon Akilles.

Kuva: Outdoors Finland CC BY 2.0

Pääosa keräystuotosta suunnataan Suomen luonnonsuojeluliiton ja Luonnonperintösäätiön ilmastotyöhön. Kerätyillä varoilla suojellaan luonnon monimuotoisuutta ja hiilivarastoja. Tavoitteena on ilmaston lämpenemisen pysäyttäminen.

”Suot ovat maamme suurin pysyvä hiilivarasto. Niiden säilyttäminen ennallistamalla ojitettuja soita estää hiilen purkautumisen suolta ilmakehään. Ennallistuksesta hyötyvät myös monet harvinaistuneet suolajit ja ojien vesistöjä kuormittava vaikutus saadaan loppumaan”, tarkentaa ennallistusta koordinoiva Olli Turunen Suomen luonnonsuojeluliitosta.

Porvoon Akilleen pyöräilyn puheenjohtajan Ari Långsjön mukaan hanke on saanut upean vastaanoton ja monia yrityksiä on ollut pilottivaiheessa innolla mukana. Yksi ensimmäisistä on Porvoon Energia.

”Green Team -sovelluksella aktivoimme henkilöstöämme liikkumaan ja pienentämään samalla hiilijalanjälkeämme. Meillä on hyvä yhteistyö Luonnonsuojeluliiton kanssa EKOenergian tuottamisessa. Henkilöstömme alkaa nyt kerätä pyöräilemällä varoja soiden ennallistamiseksi, jotta ikiaikaiset hiilivarastot voidaan turvata”, kertoo yhteistyöstä Porvoon Energian toimitusjohtaja, energianeuvos Patrick Wackström.

Pyöräilyjoukkue Akilles Green Team toimii hankkeen keulakuvana ja edustusjoukkueena. Osa tuotosta käytetään auttamaan nuoria suomalaisia pyöräilijälupauksia kohti kansainvälistä uraa.

”Yhdistämme tässä monta asiaa. Yritysten henkilöstön terveys kohenee, työmatkojen hiilijalanjälki pienenee ja kertyneet varat sijoitetaan yhteisen tulevaisuutemme hyväksi. Samalla levitetään ekologisen liikkumismuodon, pyöräilyn ilosanomaa”, kuvaa toinen hankkeen vetäjä Ari Halla-aho.

Sovelluksen teknisestä kehityksestä vastaa suomalainen startup Moprim Oy, jolla on maailmanluokan osaamista matkapuhelinten liikeantureiden hyödyntämisestä. Green Teamin sovellus perustuu patentoituun teknologiaan, joka tunnistaa käyttäjän liikkumismuodon matkapuhelimen liikkeen perusteella. Näin voidaan laatia matkaketjuja ja laskea pyöräiltyjä kilometrejä.

 

Lisätietoja: 

Lisätietoja:

Lue lisää: https://www.akillesgreenteam.fi

Tiedotustilaisuus Teamsissä to 3.6. alkaen klo 15:00. Linkki tiedotustilaisuuteen:
  • Ari Långsjö, joukkueenjohtaja, Akilles Green Team, p. 050 506 5700, ari.langsjo(a)gmail.com
  • Olli Turunen, lähialue- ja kehitysyhteistyökoordinaattori, Suomen luonnonsuojeluliitto, p. 0407553815, olli.turunen(a)sll.fi
  • Patrick Wackström, toimitusjohtaja, energianeuvos, Porvoon Energia, p. 040 503 4611, patrick.wackstrom(a)pbe.fi
  • Pepe Forsberg, toiminnanjohtaja, Luonnonperintösäätiö, p. 050 552 2588, pepe.forsberg(a)luonnonperintosaatio.fi
  • Petri Martikainen, puheenjohtaja, Moprim Oy:n hallitus, p. 050 5500 666, petri.martikainen(a)moprim.com

Lisätietoja

Lähialue- ja kehitysyhteistyökoordinaattori Olli Turunen

  • +358 40 755 3815
  • olli.turunen(a)sll.fi

Jaa sosiaalisessa mediassa