Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto
Navigaatio päälle/pois

Luon­non­suo­je­lu­liit­to vaatii Metsähallitusta lopettamaan Evon tulevan kansallispuiston hakkuut

Luonnonsuojeluliitto ei ole tyytyväinen siihen, että Metsähallitus on hakannut metsää Evon tulevan tiedekansallispuiston alueella. "Nämä Evon hakkuut ovat jälleen yksi esimerkki kokonaisharkinnan puutteesta", puheenjohtaja Harri Hölttä sanoo.

Evo. Kuva: Markku Karvonen / Luonnonsuojeluliitto

Metsähallitus on aloittanut hakkuut Evon retkeily- ja virkistysalueella samaan aikaan, kun alueelle suunnitellaan kansallispuistoa. Hakkuita tehdään yhteensä 32 hehtaarin alueella, mikä vastaa kooltaan 45 jalkapallokenttää.

“Metsähallitus olisi voinut vuosien varrella välttyä aika monilta kriittisiltä otsikoilta ja metsät hakkuilta, jos Metsähallitus ei olisi hakkuukohteiden valinnassa näin suoraviivaisen kovapäinen: vaikka luvat ja suunnitelmat olisivatkin kunnossa, aina pitäisi olla tilaa tilanteen kokonaisharkinnalle. Nämä Evon hakkuut ovat jälleen yksi esimerkki kokonaisharkinnan puutteesta”, toteaa Luonnonsuojeluliiton puheenjohtaja Harri Hölttä.

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä puolustaa hakkuita sillä, että kyseessä on “metsänhoidolliset talvihakkuut ei avohakkuut”.

”Hakkuille voi keksiä vaikka kuinka kauniin nimen tahansa, mutta se ei vähennä näiden hakkuiden älyttömyyttä. Hakkuissa heikennetään tulevan kansallispuiston luontoarvoja samalla, kun muualla yritetään ennallistaa metsää myös suojelualueilla. Hakkuita on jo tehty, sitä ei voi muuttaa. Loput hakkuut on kuitenkin jätettävä tekemättä ja kansallispuistoprosessille annettava rauha. Maa- ja metsätalousministeri on osaltaan vastuussa asiasta, koska ohjaa Metsähallituksen Metsätalouspuolta”, sanoo Luonnonsuojeluliiton suojeluasiantuntija Paloma Hannonen.

Lisätietoja:

Harri Hölttä, puheenjohtaja, p. 040 7229 224

Paloma Hannonen, suojeluasiantuntija, p. 050 5323 219

 

 

Lisätietoja

Liittohallituksen puheenjohtaja Harri Hölttä

Jaa sosiaalisessa mediassa