Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto
Navigaatio päälle/pois

Kommentit Just food -kyselyyn

Ruokajärjestelmän kestäväksi tekemiseen tarvitaan eri ohjauskeinoja. Niiden vaikuttavuutta ja toteutettavuutta selvitetään Just food -hankkeessa.

Reilu ruokamurros eli Just food -hanke tutkii, miten siirtymä ilmastoviisaaseen ja terveelliseen ruokajärjestelmään voidaan tehdä kestävästi, hyväksyttävästi ja oikeudenmukaisesti. Sitä rahoittaa Suomen Akatemian yhteydessä toimiva Strategisen tutkimuksen neuvosto (STN), ja se toimii osana kuusivuotista FOOD -ohjelmaa (2019-2025).

Kyselyyn vastasi suojelupäällikkö Tapani Veistola 2.2.2021. Hän rastitti ”vanhan liiton miehenä” pitäen säädösohjausta ensisijaisena, taloudellisia ohjauskeinoja toisena ja informaatio-ohjauksen keinoja kolmantena vaikuttavuudessa.

Hanke jatkuu työpajoilla, joihin osallistutaan mahdollisuuksien mukaan.

Lisätietoja

Suojelupäällikkö Tapani Veistola

Jaa sosiaalisessa mediassa