Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto
Navigaatio päälle/pois

Ulkoilua luonnon kunniaksi

Suomen luonnon päivää vietettiin taas elokuun viimeisenä lauantaina eri puolilla Suomea. Luontoa juhlittiin eri puolilla Suomea, mutta korona asetti rajoituksia juhlinnalle. Onneksi retkeilytapahtumia voitiin järjestää tilanteesta huolimatta.

Kuvaaja Antti Putaja. Suomen luonnon päivä 2020, Kintulammi. Suon ennallistamista

Vuosi vuodelta yhä useampi nauttii Suomen luonnon päivän juhlaleivosta, mustikkapiirakkaa, ja osoittaa arvostustaan luontoa kohtaan liputtamalla. Tämä oli jo neljäs vuosi, kun sisäministeriö suositti liputusta Suomen luonnon päivänä.

”Hienosti meni! Aiempina vuosina olemme kannustaneet mukaan ihan eri tavalla. Nyt ihmiset tekivät juhlan itse. Emme pystyneet edes seuraa kaikkeamaan, mitä tapahtui. Yllätys oli, ettei koronakaan hirveästi vaikuttanut. Yleisötapahtumia peruttiin, mutta ihmiset lähtivät omaehtoisesti luontoon ja järjestivät kaikenlaista itse”, sanoo Suomen luonnon päivän koordinaattori Heli Rekiranta.

Esimerkiksi Pirkanmaan piiri lukuisista tapahtumista peruttiin suurin osa. Jäsenet olivat kuitenkin oppaina Allergia- ja astmaliiton retkellä piirin Seitsemisen kansallispuistossa. Tampereen Kintulammilla järjestettiin tapahtuma, jossa ennallistettiin suota.

Myös Suomen ladun järjestämä Nuku yö ulkona -tapahtuma oli menestys. Ympäri maata arviolta 130 000 ihmistä tarttui ajatukseen ja nukkui yön ulkona.

”Päivä on otettu hyvin omaksi ja suomalaiset liputtivat monin tavoin luonnolle. Luonnonsuojeluliitto on ollut mukana päivän vietossa alusta asti”, sanoo Suomen luonnonsuojeluliiton viestintäpäällikkö Matti Nieminen.

Suomen luonnonsuojeluliitto juhli päivää Kumpulan kasvitieteellisessä puutarhassa, missä jaettiin jo perinteisiä ympäristöpalkintoja. Suomalaiset lähettivät Suomen luonnon juhlarunokilpailuun yli 3000 upeaa runoa. Voittajan valitsi päivän suojelija, tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio. Sosiaalisessa mediassa viisi ministeriä lähetti onnen toivotuksiaan Suomen luonnolle ja sen juhlijoille.

Ensi vuonna tuotantoyhtiö Artlab järjestää Suomen luonnon päivänä Luonnon konserttisali -tapahtuman Punkaharjulla yhdessä Metsähallituksen Luontopalvelujen kanssa, Koneen Säätiön tuella. Sama esitys kiertää parilla muullakin paikkakunnalla.

Jaa sosiaalisessa mediassa