Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto
Navigaatio päälle/pois

Luon­non­suo­je­lu­liit­to palkitsi virtavesien suojelijoita ja uraauurtavia toimittajia

Suomen luonnonsuojeluliitto jakoi vuotuiset tunnustuspalkintonsa Suomen luonnon päivänä lauantaina 29.8. Kumpulan kasvitieteellisessä puutarhassa.

Suomen ympäristöpalkintojen saajat 2020. Kuvassa (vas.) Heini Hyvärinen ja Kari Stenholm Virhosta, Timo Korpi ja Juha Laaksonen (Kuva: SLL / Jenni Hamara)

Ympäristöpalkinnon sai Virtavesien hoitoyhdistys Virho, joka on tehnyt 30 vuotta intohimoista ja väsymätöntä työtä virtaavien vesien sekä vaelluskalojen hyväksi. Vapaaehtoiseen suojelutyöhön keskittynyt Virho elvyttää virtavesiä ja turvaa vesiekosysteemejä. Vapaaehtoiset kunnostavat ammattilaisten rinnalla koskia ja puroja, rakentavat kalateitä ja istuttavat tarvittaessa lohikaloja.

Perinteikäs Ympäristöpalkinto jaettiin ensimmäisen kerran 40 vuotta sitten. Palkinnon tuolloin jakanut Suomen luonnonsuojeluliiton kunniapuheenjohtaja Rauno Ruuhijärvi osallistui nyt Helsingin kasvitieteellisessä puutarhassa pidettyyn tilaisuuteen. Vantaan kaupunki onnitteli samalla 90 vuotta täyttävää suomalaisen luonnonsuojelun suurnimeä ja julkisti esityksenä rauhoittaa nimellä ”Rauno ja Liisa Ruuhijärven metsä” 52 hehtaarin metsäalue, jolla on suojeluarvojen lisäksi mainio polkuverkosto.

Ympäristöavaus-palkinnon sai Timo Korpi Yle Kioskin Ilmastouutisten heittäytymisestä ja todeksi elämisestä. Timo Wilderness -nimelläkin videoita tehnyt tubettaja eli vuoden päästöpaastolla ja porautui räväkän rehellisellä otteella ilmastopäästöjen vähentämisen merkityksellisyyteen. Ilmastouutiset välttävät paasaamista, ovat taitavasti koostettuja ja ihmisläheisiä.

Kultainen Sulka -lehdistöpalkinnon sai Yle Luonnon toimittaja Juha Laaksonen suomalaisten monimuotoisesta johdattamisesta luontoon erityisesti radion välityksellä. Helsinkiläinen Laaksonen on tutkinut aikanaan kotisaarensa Lauttasaaren kaupunkiluontoa ja laajentanut tutkimusretkeään yhä uusille alueille, opaskirjoihin ja jopa lintusaaren murharomaaniin asti. Laaksonen on pitänyt tärkeänä lasten ja perheiden johdattamista luontoon.

Suomen luonnonsuojeluliiton palkinnot ovat tunnustuksia eikä niihin liity rahapalkintoa. Luonnonsuojeluliitto on Suomen suurin luonnon- ja ympäristönsuojelun kansalaisjärjestö.

 

Lisää aiheesta:

– Liitteenä kuva Suomen ympäristöpalkintojen saajista. Kuvassa (vas.) Heini Hyvärinen ja Kari Stenholm Virhosta, Timo Korpi ja Juha Laaksonen (Kuva: SLL / Jenni Hamara)

 

Lisätiedot:

Harri Hölttä, SLL puheenjohtaja, puh. 040-722 9224, harri.holtta(a)sll.fi

Matti Nieminen, SLL viestintäpäällikkö, puh. 050-564 2283, matti.nieminen(a)sll.fi

Hannu Penttilä, Vantaan apulaiskaupunginjohtaja, p. 050-331 3939

Jaa sosiaalisessa mediassa