Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto
Navigaatio päälle/pois

Kommentit maatalouden erityiskomitean asioihin

Koronan takia Suomen kantoja valmistelevia EU-jaostoja hoidetaan kirjallisilla menettelyillä. EU:n maataloustukien uuden ohjelmakauden alku myöhästyy budjetin viipyessä. Lisäaikaa kannattaisi ottaa suoraan kaksi vuotta, jotta uudetkin ympäristötavoitteet saataisiin hoidettua. Ympäristösitoumuksia pitää voida tehdä siirtymäaikanakin.

Luomulehmä Pälkäneeltä. Ulla Pulkki/SLL

EU18-maatalousjaostolle

Viitaten kirjalliseen menettelyyn 13.3.2020

Kommentit maatalouden erityiskomitean asioihin 16.3.2020

Kiitos kommenttimahdollisuudesta!

Ohjelmakausien vaihtoa varten olisi viisainta ottaa jo nyt kahden vuoden lisäaika. Näin ohjelmatyössä ehdittäisiin ottaa kunnolla huomioon EU:n tulevan budjettiratkaisun sekä uusien ympäristötavoitteiden, European Green Dealin ja Pellosta pöytään -aloitteen muutostarpeet ja haasteet.

On tärkeää, että pitkäaikaisia ympäristösitoumuksia voidaan jatkaa siirtymäkautena. Parasta olisi, että näin voitaisiin tehdä yhtä vuotta pitemmäksi ajaksi. Jos se vaatii kotimaisia säädösmuutoksia, ne kannattaa tehdä. Myös uusien tekeminen pitäisi mahdollistaa.

Yhteistyöterveisin

Tapani Veistola
erityisasiantuntija

Suomen luonnonsuojeluliitto

Lisätietoja

Erityisasiantuntija Tapani Veistola

Jaa sosiaalisessa mediassa