Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto
Navigaatio päälle/pois

Luon­non­suo­je­lu­lii­ton toiminnanjohtaja Linnan juhliin sai­maan­norp­pa-teemaisessa iltapuvussa

Saimaannorpan turkkikiehkuroihin perustuva kuosi muistuttaa siitä, että saimaannorpan suojelu on edelleen ajankohtainen asia. Suunta on kuitenkin oikea, sillä saimaannorppia on nyt noin 40 yksilöä enemmän kuin silloin, kun toiminnanjohtaja Päivi Lundvall oli Linnan juhlissa edellisen kerran samassa iltapuvussa.

Iltapuvussa lukee saimaannorpan latinankielinen nimi.

Tänä vuonna on voitu juhlistaa saimaannorpan suojelun välitavoitetta, sillä norppia uiskelentelee Saimaassa nyt yli 400 yksilöä!

”Saimaannorpan suojelu on silti edelleen ajankohtainen asia, ja laji on erittäin uhanlainen”, toteaa Luonnonsuojeluliiton toiminnanjohtaja Päivi Lundvall.

Tästä muistuttaakseen hän osallistuu tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolle iltapuvussa, jonka kuosi on suunniteltu saimaannorpan turkkikiehkuroiden pohjalta.

”Viime kesänä kuutteja kuoli useita heti, kun verkkokalastuskielto päättyi. Kalaverkot ovat saimaannorpalle yhä suurin uhka.”

Puku on uniikki, kuten saimaannorppakin. Iltapuvun pellava-viskoosikankaan kuosi on painettu käsin. Puvun on suunnitellut ja toteuttanut Luonnonsuojeluliiton saimaannorppa-asiantuntija ja kunnianorppa Kaarina Tiainen Lappeenrannasta.

Lundvall käytti samaa iltapukua edellisen kerran Linnan juhlissa vuonna 2016. Uusiokäytöllä on tarkoitus myös viestiä kestävien ja ekologisten materiaalien puolesta ja kertakäyttökulttuuria vastaan.

”Ekologina suosin vaatteissa hyviä ja eettisesti tuotettuja materiaaleja, sillä ne säilyvät ja kestävät aikaa”, Lundvall kertoo.

Vaihtelua asuun tuovat asusteet. Tänä vuonna Lundvallin korut ovat lappilaisen Oikku-designin käsialaa, ja ne on tehty poronnahasta.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lahjoita saimaannorpalle!

Auta pelastamaan maailman uhanalaisin hylje sukupuutolta. Ohjaamme tukesi paikalliseen ja valtakunnalliseen suojelutyöhömme norpan puolesta.

Lahjoita