Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto
Navigaatio päälle/pois

Kirje EU:n ener­gia­mi­nis­te­reil­le

Luonnonsuojeluliitto, Maan ystävät ja TTIP-verkosto lähetti kirjeen elinkeinoministeri Katri Kulmunille (kesk) huomisen EU:n energiaministerikokouksen alla.

Kuva: Jari Kurvinen / Vastavalo

Hyvä elinkeinoministeri Katri Kulmuni,

Olet huomenna osallistumassa Brysselissä EU:n energiaministerien kokoukseen, jossa keskustellaan EU-maiden kansallisista suunnitelmista energiatehokkuuden parantamiseksi ja uusiutuvan energian lisäämiseksi Pariisin ilmastosopimuksen velvoitteiden täyttämiseksi. Luxemburgin aloitteesta kokouksessa tullaan puhumaan myös EU:n suunnitelmista uudistaa energiaperuskirjasta tehdyn sopimuksen investointisuoja, koska sen on havaittu olevan vakava este siirtymiselle uusiutuvaan energiaan.

Eurooppalaisissa kansalaisjärjestöissä ja riippumattomissa tutkimusorganisaatioissa on jo jonkin aikaa seurattu EU:n suunnitelmia neuvotella uudelleen energiasopimuksen investointisuoja. Lähetämme sinulle ohessa järjestöjen tänään julkaiseman yhteisen kirjeen EU:n energiaministereille, jossa suositellaan EU:n ja sen jäsenmaiden vetäytymistä energiaperuskirjasta. Järjestöt eivät pidä sopimuksen uudistamista realistisena vaihtoehtona, koska se vaatisi kaikkien sopimusosapuolten hyväksynnän, mikä ei ole näköpiirissä tällä hetkellä.

Ystävällisin terveisin

Liisa Uimonen ja Kristiina Salmi
Puheenjohtajat, Maan ystävät ry
liisa.uimonen(a)maanystavat.fi

Päivi Lundvall
Toiminnanjohtaja
Suomen luonnonsuojeluliitto
paivi.lundvall(a)sll.fi

Kerstin Söderholm
TTIP-verkosto
kerstin.soderholm(a)saunalahti.fi

Lue koko kirje: Letter to Energy ministers on ECT September 2019

Jaa sosiaalisessa mediassa