Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto
Navigaatio päälle/pois

Luon­non­suo­je­lu­liit­to on tyytyväinen susikannan kasvusuuntaan, mutta vä­him­mäis­kan­taa ei ole vielä saavutettu

Luonnonvarakeskuksen mukaan susikanta on kasvanut vähän viime vuodesta. Suomen luonnonsuojeluliitto on tyytyväinen tähän kehitykseen. Kannan kasvusta huolimatta laji on erittäin uhanalainen.

Kuva: Tom Bech (CC-BY 2.0)

“Mikäli susilupien myöntämisessä noudatetaan malttia ja salametsästyksen ehkäisyssä onnistutaan, näyttäisi siltä, että maamme susikanta saavuttaa vähitellen tavoitekannan. Vuoden 2020 susiennusteessa laumojen määräksi ennustetaan 90 prosentin todennäköisyydellä 17–37 (mukana rajalaumat)”, totetaa suurpetoasiantuntija Riku Lumiaro.

Luonnonsuojeluliitto on aktiivisesti ollut mukana sudenhoitosuunnitelman päivittämisessä. Työryhmän henki on ollut myönteisen ratkaisukeskeinen, vaikka monista asioista ollaankin erimielisiä. Suden huonosta maineesta huolimatta rauhanomainen rinnakkaiselo sen kanssa on mahdollista, kun vahinkojen ehkäisyyn satsataan ja ihmisten pelkoihin vastataan susineuvonnalla ja -valistuksella.

Yhteisenä tavoitteena on luoda pienin mahdollinen elinvoimainen susikanta Suomeen, mikä merkitsee vähintään 25:tä vuosittain lisääntyvää susiparia. Tällöin Suomen susikanta vaihtelee 300–500 suden välillä vuodenajasta ja vuodesta riippuen. Tätä tavoitetta ei ole vielä saavutettu.

 

Lisätietoja:

Riku Lumiaro, suurpetoasiantuntija, p. 050 5859 857

Tapani Veistola, erityisasiantuntija, p. 0400 615 530, tapani.veistola(a)sll.fi

 

Lisätietoja

Erityisasiantuntija Tapani Veistola

Jaa sosiaalisessa mediassa