Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto
Navigaatio päälle/pois

Luon­non­suo­je­lu­liit­to palkitsi työmyyriään

Luonnonsuojeluliiton perinteisessä alkutalven glögitilaisuudessa julkistettiin vuoden 2018 paikallisyhdistys ja vapaaehtoinen sekä peräti 11 liiton mitalin saajaa. Luonnonsuojeluliitossa toimii yli 160 paikallisyhdistystä ja satoja vapaaehtoisia. Aktiivien panos on ollut korvaamaton.

Nokian yhdistys valittiin vuoden paikallisyhdistykseksi 2018. Kuvassa Marko Jaakkola, Kaija Helle ja Kaarina Davis. Kuva: Daria Bogdanova.
Nokian yhdistys valittiin vuoden paikallisyhdistykseksi 2018. Kuvassa Marko Jaakkola, Kaija Helle ja Kaarina Davis. Kuva: Daria Bogdanova.

 

Paikallisyhdistyksenä palkittiin Nokia

Vuoden paikallisyhdistyksen titteli matkaa tällä kertaa Nokian yhdistykselle. Päätöksen perusteluissa todetaan muun muassa, että yhdistyksen aktiivisuus on monipuolista ja toiminta tavoittaa hyvin sekä jäseniä että ulkopuolisia. Tilaisuuksien ja niihin osallistujien määrä on erittäin suuri ja yhdistyksellä on myös yhteistoimintaa monien muiden toimijoiden kanssa.

Luonnonsuojeluliiton Nokian yhdistys on tehnyt paljon töitä jäsenmäärän kasvun eteen mm. laatimalla oman esitteen, mutta olennaisinta on ollut vilkas toiminta. Uusia jäseniä on tullut vuoden 2018 aikana jopa 30, mikä tarkoittaa jopa parinkymmenen prosentin lisäystä. Nokian yhdistys on ollut aloitteellinen ja sinnikäs myös metsiensuojelussa.

Vapaaehtoinen löytyi Oulusta

Vuoden vapaaehtoisena palkittiin Jari-Petteri (Jalmari) Suutari Oulusta, joka on ollut erityisen aktiivinen Avohakkuut historiaan-kampanjassa.

Jalmarin palkitsemista perusteltiin mm. näin: ”Jalmari ansaitsee kiitoksen, sillä hän on sydämellisellä olemuksellaan ja asiantuntevalla otteellaan innostanut uusia ihmisiä mukaan toimintaan ja ollut nimenomaan luomassa henkeä, että suojelemme kaikki yhdessä ihanaa ja niin tärkeää Suomen luontoa.”

Lue Luonnonsuojelija-lehdessä kesällä julkaistu juttu Jalmarista: Metsän ja elämän puolesta

Mitalinsaajina monipuolisia osaajia

Suomen luonnonsuojeluliiton mitali voidaan antaa luonnonsuojelutyössä erityisen ansioituneelle henkilölle tai yhteisölle ansiokkaasta yhteistyöstä Suomen luonnonsuojeluliiton kanssa luonnon- ja ympäristönsuojelun edistämiseksi.

Mitali myönnettiin seuraaville henkilöille: Alice Karlsson, Aura Koivisto, Ilpo Kuronen, Jorma Laurila, Tapio Lindholm, Veikko Neuvonen, Teuvo Niemelä, Riitta Nykänen, Pekka Salminen, Helena Telkänranta ja Ismo Tuormaa.

Palkituista Karlsson ja Laurila ovat Luonnonsuojeluliiton julkaiseman Suomen Luonto -lehden pitkäaikaisia työntekijöitä, Kuronen puolestaan liiton pitkäaikainen luonnonsuojelupäällikkö. Niemelä on Lapin luonnon suojelija, joka on toiminut mm. Luonnonsuojeluliiton varapuheenjohtajana.

Lindholm ja Salminen ovat tehneet pitkän päivätyön erityisesti soidensuojelun edistämiseksi ympäristöhallinnossa.

Palkittujen joukossa on myös useita sanan voimalla luontoa puolustaneita henkilöitä. Heistä Koivisto on kirjailija, Nykänen ympäristökasvattaja, Telkänranta tietokirjailija sekä Tuormaa toimittaja. Neuvonen on puolestaan luontotoimittaja ja Luontoilta-ohjelman perustaja.

Jaa sosiaalisessa mediassa