Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto
Navigaatio päälle/pois

Luon­non­suo­je­lu­liit­to tavoittelee ilmastovaaleja

Liitto nostaa vaalitavoitteissaan esiin luonnon köyhtymisen, ilmastonmuutoksen, puhtaat vedet, ympäristöoikeudet ja kehitysyhteistyön. Luonnonsuojeluliitto kannustaa niin puolueita, ehdokkaita, mediaa kuin äänestäjiäkin nostamaan kevään vaaleissa ilmastohaasteet esiin. Puolueiden tulisi tavoitella nykyistä selvästi kunnianhimoisempaa hallitusohjelmaa luonnon- ja ympäristönsuojelussa.

Luonnonsuojeluliiton valtuusto kokoontui Fiskarsissa 24.-25.11.2018. Kuva: Matti Nieminen
Luonnonsuojeluliiton valtuusto kokoontui Fiskarsissa 24.-25.11.2018. Kuva: Matti Nieminen

Suomen luonnonsuojeluliiton valtuusto kokoontui 24.-25.11. Raaseporin Fiskarsissa.

Valtuusto päätti myös uudesta sisävesistrategiasta ja valmistautuu vesiensuojelutyöhön erityisesti vuosina 2020-2021. Luonnonsuojeluliitto on huolestunut esimerkiksi Kuopion Kallaveden tilanteesta. Finnpulpin mahdollinen tehdas pudottaisi toteutuessaan Kallaveden vedenlaatua merkittävästi.

Luonnonsuojeluliiton valtuusto kokoontui Fiskarsissa 24.-25.11.2018. Kuva: Matti Nieminen

Liiton hallitukseen valittiin uusina jäseninä tutkijatohtori Heta Heiskanen Tampereelta, kokki Sari Hänninen Rovaniemeltä ja hortonomi Kari Järventausta Valkeakoskelta. Dosentti Heikki Simola Espoosta valittiin uudelleen. Varajäseniksi valittiin Mika Välipirtti Helsingistä ja yhteiskuntatieteen kandidaatti Antti Saarelainen Joensuusta.

Luonnonsuojeluliitto valmistelee paraikaa ilmasto- ja energiastrategiaansa, josta se päättää lopullisesti valtuuston kevätkokouksessa 2019. Luonnonsuojeluliitto huomioi, että tuulivoiman osuus on kasvamassa maassamme nopeasti ja ydinvoiman osuudesta energiantuotannossamme keskustellaan. Turpeen poltosta energiantuotannossa tulee liiton mielestä luopua vuoteen 2025 mennessä ja öljystä on päästävä eroon vuoteen 2030 mennessä.

Lisätietoja

Liittohallituksen puheenjohtaja Harri Hölttä

Jaa sosiaalisessa mediassa