Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto
Navigaatio päälle/pois

Inarijärvelle ehdotetaan kansallispuistoa

Inarilainen luontoväki katsoo, että ainoa tapa pysäyttää Inarijärveä varjostavat uhkakuvat on muodostaa kansallispuisto järven siitä osasta, joka ei kuulu Vätsärin erämaahan.

Kuva: Ilkka Roininen

Maamme pohjoista luontohelmeä, Inarijärveä, on viime vuosina uhannut sekä ylimitoitetut matkailuhankkeet että sen jo 1929 suojeltujen rantametsien tasesiirto metsähallituslain yhteydessä. Tuon Saamenmaan mereksikin kutsutun erämaisen järven luontoarvot ja perinteinen käyttö ovat vaarassa jäädä yksipuolisen taloudellisen hyödyntämisen jalkoihin.

Inarilainen luontoväki katsoo, että ainoa tapa pysäyttää järveä varjostavat uhkakuvat on muodostaa kansallispuisto järven siitä osasta, joka ei kuulu Vätsärin erämaahan.

”Puiston avulla voidaan turvata järven nykytila ja käyttö sekä samalla säilyttää järven poikkeuksellisen upea maisema ja luontoarvot, toteaa Inarin Luonnonystävien puheenjohtaja Ilkka Roininen, ja kehottaa allekirjoittamaan ideaa tukevan adressin.

Jaa sosiaalisessa mediassa