Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto
Navigaatio päälle/pois

Yritykset ja yhteisöt antoivat joululahjoja luonnolle

Kuva: Mikko Muinonen / Flickr, CC BY-NC-ND 2.0
Kuva: Mikko Muinonen / Flickr, CC BY-NC-ND 2.0

Luonnonsuojeluliiton toimintaa rahoitetaan muun muassa jäsenmaksuilla, Suomen Luonto -lehden tuotoilla, yritysyhteistyöllä ja valtionavulla.

Merkittävä osuus tuloista koostuu myös lahjoituksista, joita yksityishenkilöt, yritykset ja yhteisöt voivat kohdistaa haluamalleen ympäristön- tai luonnonsuojelun osa-alueelle. Nyt kaksi Luonnonsuojeluliitolle lahjoituksia joulun alla tehnyttä tahoa kertoo, miksi he päättivät antaa joululahjan nimenomaan luonnolle.

Pure Waste lahjoitti vesiensuojelutyölle

Pure Waste on suomalainen tekstiilialan innovoija, jonka ytimessä on eettinen liiketoiminta ja jätetekstiilin hyötykäyttö. Tuotannossa minimoidaan värin ja veden käyttö. Mustat t-paidat tehdään mustasta kangasjätteestä, farkut farkuista. Vettä ei lähtökohtaisesti kulu kierrätysmateriaalia käytettäessä lainkaan sillä suurin vedenkulutus tulee puuvillan kasvatuksesta. Pure Waste päätti joulun alla suojella vesistöjä myös toisella tapaa, tekemällä lahjoituksen Luonnonsuojeluliiton vesistöjensuojelutyöhön.

WSOY ja taiteilija Saara Ekström lahjoittivat taidehuutokaupasta luonnolle

WSOY julkaisi Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi kaksitoista klassikkoteosta juhlapainoksina, joiden kannet suunnitteli joukko maamme keskeisiä nykytaiteilijoita. Taiteilijoiden työt myytiin hyväntekeväisyyshuutokaupassa ja jokainen taiteilija valitsi itselleen läheisen lahjoituskohteen, jonka toiminnan tukemiseksi myyntituotot lahjoitetaan. Taiteilija Saara Ekström valitsi Luonnonsuojeluliiton toiseksi kahdesta lahjoituskohteesta. Saara Ekström suunnitteli kannen Edith Södergran, Runoja – teokseen.

”Valintaa tehdessäni pohdin paljon mistä Edith Södergranin runouden ydin koostuu. Luonnon kiertokulku, kuu ja aurinko, hajoaminen ja elämä ovat Södergranille puhtaita ja tosia. Luonnossa myös kuolema saa näkyä. Sitä ei kätketä eikä kielletä, vaan se on aina läsnä, koska ilman sitä elämäkään ei voi toteutua”, Saara Ekström kertoo

”Runokirjan kansikuvassa toisensa kohtaavat ruusu, linnun kallo, toukka, perhonen, maaperänäyte ja geometriset muodot – abstrakti ja konkreettinen limittyvät toisiinsa.”

”Samalla tavoin kuin taide, on myös luonto kulttuuria – metsät, suot, järvet ja meri ovat meidän yhteistä perintöämme. Paitsi että luonto on osa kulttuuriamme, se kukkii ja kuihtuu vain itseään varten. Luonnolla pitäisi olla itsemääräämisoikeus, mutta koska näin ei ole, sen suojelu on erityisen tärkeää. Ei pelkästään monimuotoisuuden ja uhanalaisten lajien vuoksi, vaan myös meidän sisäisen rikkauden ja kasvun vaalimisen takia.”

Lämmin kiitos myös seuraaville yrityksille ja yhteisöille, jotka tukivat työtämme joulun alla lahjoituksilla:

 • Akavan Erityisalat ry

 • Aktiva Insinöörit Oy

 • A.Vogel Oy

 • Eaton Power Quality Oy

 • Eläinlääkäriasema Vihtivet Oy

 • Hämeen ammattikorkeakoulu Oy

 • IHME Contemporary Art Festival

 • Iltama Oy

 • Imatran Palvelukeskus Oy

 • Insinööritoimisto TR-tekniikka Oy

 • Jonemet Työstötekniikka Oy & NJP Työstö Oy

 • Juuriharja Consulting Group Oy

 • Kehätieto Oy

 • Keidas-Suunnittelu

 • Koskiveikot ry

 • Matkatoimisto Veranatura

 • Morben Design

 • Next Life Solutions Oy

 • Nuuksion Taika Oy

 • Preemio ry

 • Pomoca SA

 • Porin Kylterit – PorKy ry

 • Responsia Quality Solutions Ky

 • Roughsideup

 • SecuryCast Oy

 • Suomalainen Kirjakauppa Oy

 • Suomi-Tikas Oy

 • Viherrinki Oy

Lämmin kiitos kaikille yritystukijoille ja yhteistyökumppaneille!

Lue lisää yritysyhteistyöstämme

Etsitkö lahjoituskohdetta yrityksellesi?

Yritysyhteistyöpäälliköt Pirjo Itkonen (p. 050 407 8266 / pirjo.itkonen(a)sll.fi) ja Sini Tenkanen (p. 040 670 1118 / sini.tenkanen(a)sll.fi) kertovat mielellään lisää. Ota yhteyttä!

Verkkouutinen 29.12.2017

Jaa sosiaalisessa mediassa