Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto
Navigaatio päälle/pois

Luon­non­suo­je­lu­lii­ton Jouni Nissinen jatkaa Euroopan ym­pä­ris­tö­toi­mis­to EEB:n puheenjohtajana

Suomen luonnonsuojeluliiton suojelupäällikkö Jouni Nissinen on valittu uudelleen yli 130 eurooppalaista ympäristöjärjestöä edustavan Euroopan ympäristötoimisto EEB:n puheenjohtajaksi. Viime kauden Nissinen toimi rinnakkaispuheenjohtajana yhdessä ruotsalaisen Mikael Karlssonin kanssa, mutta nyt Nissinen jatkaa ainoana puheenjohtajana.

Jouni Nissinen
Jouni Nissinen Kuva: Kirsi Kunelius

Nissinen on ensimmäinen suomalainen Euroopan ympäristötoimiston puheenjohtaja. Skotlannin Edinburghissa kokoustava European Environmental Bureau EEB teki puheenjohtajavalinnat tiistaina.

”EEB on viime vuosina kasvanut kansainvälisten verkostomaisten jäsenjärjestöjen ja uusien itäeuroopplaisten jäsenten mukaantulon myötä. Vahva verkosto auttaa tuomaan ympäristönsuojelun EU-päätöksiin. EEB:n kautta saamme toivottavasti entistä paremmin myös suomalaisia luonnonsuojeluasioita kuten metsien hiilinielujen tuhoutumista Brysselissä toimivien luontojärjestöjen huomioon. Tämä auttaa koko suomalaista luonnonsuojelutyötä”, Nissinen sanoo.

Luonnon- ja ympäristönsuojelun yksikköä johtava Nissinen jatkaa edelleen liiton palveluksessa. Hän on työskennellyt Luonnonsuojeluliitossa vuodesta 2006.

EEB eli European Environmental Bureau (Euroopan ympäristötoimisto) on vuonna 1974 perustettu kansallisten ympäristöjärjestöjen edunvalvontajärjestö, joka pyrkii vaikuttamaan EU:n lainsäädäntövalmisteluun Brysselissä. EEB:llä on tällä hetkellä yli 130 jäsenjärjestöä eri puolilta Eurooppaa. Se on jäsenjärjestöjen henkilömäärillä mitattuna maailman suurin ympäristöjärjestöjen koalitio.

Lisää aiheesta

EEB:n tiedote puheenjohtajavalinnasta (8.11.2017)

Lisätiedot

Jouni Nissinen, suojelupäällikkö, Suomen luonnonsuojeluliitto, jouni.nissinen(a)sll.fi, p. +358 40 120 9222

Jaa sosiaalisessa mediassa