Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto
Navigaatio päälle/pois

Kan­sal­lis­per­ho­sen äänestyksessä erottuu selvästi kuuden kärki

Äänestys 100-vuotiaan Suomen kunniaksi valittavasta kansallisperhosesta on sujunut vilkkaasti. Yli 25 000 suomalaista on jo antanut äänensä suosikilleen.

Nokkosperhonen
Nokkosperhonen on yksi kuuden kärjestä kansallisperhonenäänestyksessä. Kuva: Tero Laakso (Flickr / CC BY-SA 2.0)

Kahdenkymmenen ehdokaslajin joukosta on erottautunut kuuden perhoslajin ryhmä, joka johtaa äänimäärissä selvästi (lajit satunnaisessa järjestyksessä): nokkosperhonen, ritariperhonen, paatsamasinisiipi, neitoperhonen, suruvaippa ja sitruunaperhonen.

Kuusi eniten ääniä saanutta lajia ovat äänimäärissä tällä hetkellä hyvin lähellä toisiaan. Koko kärkikuusikko ennättää aloittaa lentonsa Suomen luonnossa ennen äänestysajan päättymistä.

”Ainakin näin pitäisi olla normaalioloissa. Ritariperhosella kevään eteneminen ratkaisee, ehtiikö se lentoon ennen kesäkuuta. Viimeisen äänestyskuukauden alkaessa katsotaan, kenellä on eniten nostetta siivissään. Kiitämme kaikkia jo äänestäneitä ja kannustamme vielä suosikkiaan miettiviä nyt äänestämään”, sanoo Pertti Nupponen Vuokon Luonnonsuojelusäätiöstä.

Äänestys kansallisperhosesta jatkuu 4.6.2017 saakka osoitteessa www.kansallisperhonen.fi sekä ruotsinkielisillä sivuilla www.nationalfjaril.fi. Eniten ääniä saanut laji julistetaan Suomen kansallisperhoseksi 14.6.2017.

Äänestyksen kansallisperhosesta järjestävät Suomen luonnonsuojeluliitto, Suomen Luonto -lehti, Suomen Perhostutkijain Seura ry, Etelä-Karjalan allergia- ja ympäristöinstituutti sekä Vuokon Luonnonsuojelusäätiö. Kansallisperhosäänestyksen suojelijana toimii Suomen tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio. Äänestys on osa virallista Suomi 100 -ohjelmaa vuonna 2017.

Lisätietoja

Antti Miettinen, kansallisperhoskoordinaattori, Vuokon Luonnonsuojelusäätiö, p. 044-999 4299, antti.miettinen(a)student.oulu.fi

Matti Nieminen, viestintäpäällikkö, Suomen luonnonsuojeluliitto, p. 050-564 2283, matti.nieminen(a)sll.fi

Jaa sosiaalisessa mediassa