Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto
Navigaatio päälle/pois

Luon­non­suo­je­lu­liit­to kokoontui Korpilahdella

Suomen luonnonsuojeluliiton valtuusto piti syyskokouksensa 26.-27.11.2016 Jyväskylän Korpilahdella. Kokouksessa tehtiin henkilövalintoja ja päätettiin ensi vuoden toiminnasta. Suomen itsenäisyyden juhlavuonna 2017 liitto tuo esiin luonnon merkitystä osana Suomea ja suomalaisuutta. Luonnonsuojeluliitto paneutuu myös energia- ja biotalouskysymyksiin sekä vesiekosysteemien suojeluun.

Itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi liitto nostaa näkyville sata innoittavaa ja arvokasta luontokohdetta kautta maan. 100 luontohelmeä -hankkeen kohteita tehdään tutuiksi tapahtumissa. Niitä halutaan varjella tulevillekin sukupolville.

Ensi vuoden toiminnassaan Suomen luonnonsuojeluliitto painottaa kriittistä suhtautumista suuriin biotaloushankkeisiin, muistuttaen hiilitaseen ja -varastojen merkityksestä metsien käsittelyssä. Pahimmillaan biotalouden nimissä saatetaan edistää hankkeita, jotka vain kiihdyttävät hiilen vapautumista luontoon ja siten ilmastonmuutosta.

Luonnonsuojeluliiton valtuuston varapuheenjohtajaksi valittiin toimittaja ja ympäristökasvattaja Tarja Heikkonen Riihimäeltä.

Hallituksen jäseniksi vuosille 2017-2018 valittiin luontokuvaaja Antti Haataja Sipooosta, KTK Kaisa Lappalainen Turusta, FT yrittäjä Selen Raiskila Nurmijärveltä sekä FT dosentti Heikki Simola Joensuusta. Varajäseniksi valittiin keittiömestari Sari Hänninen Rovaniemeltä ja kappalainen Antti Lankinen Sotkamosta.

Muut hallituksen jäsenet vuonna 2017 ovat puheenjohtaja FM Harri Hölttä, sekä jäsenet FT Esa Aalto, iktyonomi Henrik Kettunen, FT Sirkku Manninen, FT Kimmo Saarinen ja majuri evp. Pertti Sundqvist.

Suomen luonnonsuojeluliitto on maamme suurin ympäristönsuojelun kansalaisjärjestö. Luonnonsuojeluliitolla on yli 170 paikallisyhdistystä kautta maan Ahvenanmaata lukuunottamatta.

 

Lisätietoja:

Vesa Luhta, liittovaltuuston puheenjohtaja, puh. 040-542 6217

Risto Sulkava, hallltuksen puheenjohta (vuoden 2016 loppuun), puh.050-560 2113

Päivi Lundvall, toiminnanjohtaja, puh. 040-184 3636

Jaa sosiaalisessa mediassa