Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto
Navigaatio päälle/pois

Viiankiaapa-takki, Keminsaaret-mekko, Neitvuori-tunika: Luon­non­suo­je­lu­lii­ton luontohelmistä tulee vaatemallisto

Suomen luonnonsuojeluliitto sekä kierrätysmateriaaleista vaatteita ja asusteita valmistava Globe Hope kutsuvat yhdessä suomalaiset juhlimaan satavuotiaan Suomen luontoa ympäri maan ja tukemaan ainutlaatuisten luontokohteidemme varjelua.

Luonnonsuojeluliiton toteuttamassa Suomen juhlavuoden Suomen 100 luontohelmeä -hankkeessa on kerätty suomalaisilta ehdotuksia maamme ainutlaatuisiksi ja säilyttämisen arvoisiksi luontokohteiksi ympäri maata.

Ehdotukset, nimet ja tarinat nimien takana ovat olleet inspiraationa Globe Hopen syksyn ja talven uudelle Finnish Nature Mystic -mallistolle, jonka tuotosta osa ohjautuu Suomen luonnonsuojeluliiton tekemälle työlle.

”Meille on tärkeää juhlistaa Suomen upeaa luontoa ja yhdistää uudella tavalla muoti ja luonnonsuojelu. Haluamme näin lisätä tietoutta Suomen toinen toistaan upeammista luontokohteista, kun Suomi viettää 100-vuotisjuhliaan”, sanoo Globe Hopen toimitusjohtaja Seija Lukkala.

Jokainen tuote on nimetty eri luontohelmi-ehdotuksen mukaisesti. Esimerkiksi kaivosteollisuuden uhkaamasta Viiankiaavasta syntyi kääntövillatakki, saimaannorpan kotiseudun Puruvedestä t-paita, porotaloudelle ja monien lintujen pesinnälle tärkeästä Olvassuosta viikonloppulaukku sekä kirkkaiden selkävesien, selkälokin, saukon ja norpan kotiseudulla Luonterilla sijaitsevasta Neitvuoresta muodostui tunika.

”On aivan fantastista ja inspiroivaa nähdä suomalaisille tärkeät luontokohteet myös nimettyinä hienoina vaatteina, kasseina ja koruina. Odotan malttamattomana, mitä kaikkea 100 luontohelmeä -hankkeen kulttuuritapahtumat synnyttävätkään, kun yhdistämme suomalaisen luonnon kulttuurimme monien muiden ulottuvuuksien kanssa”, iloitsee Suomen 100 luontohelmeä -hankkeen koordinaattori Heikki Susiluoma.

Suomen 100 luontohelmeä

Suomen 100 luontohelmeä on Luonnonsuojeluliiton Suomi100-hanke, jonka tarkoitus on kannustaa ideoimaan, kokemaan ja varjelemaan 100 kansallisesti merkittävää suomalaista luontokohdetta, jotka haluamme jättää perinnöksi jälkipolville. Ehdotuksia luontohelmiksi on kerätty kuluneen vuoden aikana ympäri Suomea. Luontohelmiä ehdotettiin yhteensä 160, ja ne kaikki tullaan esittelemään Luonnonsuojeluliiton nettisivuilla. Lopulliset valinnat 100 luontohelmeksi julkistetaan joulukuussa 2016.

 

Lisää aiheesta

Suomen luonnonsuojeluliiton Suomi 100 luontohelmeä -hankkeen sivu

 

Lisätiedot

Miisa Asikainen, viestintä ja markkinointi, Globe Hope, miisa.asikainen(a)globehope.com, p. 040 549 8165

Heikki Susiluoma, hankekoordinaattori, Suomen luonnonsuojeluliitto, heikki.susiluoma(a)sll.fi, 040 550 4944

Jaa sosiaalisessa mediassa