Luontokato / Luontoteko

Suomalaista luontoa voidaan suojella vain Suomessa. Tule mukaan kanssamme tekemään ja vaatimaan luontotekoja luontokadon pysättämiseksi.

Tee luontoteko Lahjoita

Kuva: Antti Partanen / Vastavalo

Siirry sisältöön

Suomalainen luontokato

Luontokato on meidän ihmisten aiheuttamaa mutta siksi se on myös meidän ratkaistavissamme. Suomalaista luontoa voidaan suojella ja auttaa vain Suomessa.

Lue lisää

Tule mukaan - tee luontoteko!

Luontokato on todellisuutta myös Suomessa, mutta suunta on vielä käännettävissä. Vain me suomalaiset voimme pelastaa luontomme ja pysäyttää luontokadon.

Lue lisää

Uutisia luontokadosta

Luontokato ei pysähdy ilman tekoja – ympäristöjärjestöt vaativat hallitukselta kiireellisiä päätöksiä metsiemme suojelemiseksi

Suomalainen luonto köyhtyy hälyttävällä vauhdilla, mikä näkyy myös yli 20 000 lajia asuttavissa metsissämme. Hakkuupaineiden kasvaessa entisestään WWF, Greenpeace, Suomen luonnonsuojeluliitto, Luonto-Liitto ja Birdlife kiirehtivät hallitukselta välittömiä toimia metsiensuojelun lisäämiseksi, jotta kriittiset päätökset saadaan liikkeelle vielä tällä hallituskaudella.

Lue lisää

Kirjoita pääministerille ja vaadi luonnonmetsien suojelua

Oletko huolissasi Suomen metsistä, luonnonmetsien hakkuista ja vanhojen metsien lajeista? Kirjoita pääministeri Sanna Marinille ja kerro huolestasi. Luonnonsuojeluliitto vaatii, että hallitus linjaa 6. huhtikuuta kehysriihessään luonnonmetsien suojelun periaatepäätöksestä. Voit ottaa vain inspiraatiota alla mallikirjeestämme tai lähettää sen sellaisenaan.

Lue lisää

Suomen luonto on ajettu ahtaalle, mutta luontokato voidaan pysäyttää – ”Jos kehitys pystytään viemään johonkin suuntaan, se saadaan myös takaisin”

Suomessa luonnon heikentäminen alkoi jo satoja vuosia sitten, mutta todelliseen vauhtiin se pääsi 1900-luvun nousuhuumassa. Luontopaneelin puheenjohtaja Janne Kotiaho uskoo, että luontokato pystytään kääntämään. Se vaatii suojelun lisäämistä, ennallistamista ja muutoksia lainsäädäntöön. ”Ihminen ja luonto mahtuvat hyvin Suomeen, kunhan resurssien hyödyntäminen tehdään järkevästi”, hän sanoo.

Lue lisää