Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto
Navigaatio päälle/pois

Luon­non­suo­je­lu­liit­to sai liki 30 000 euroa Partioaitan Ym­pä­ris­tö­bo­nus­ta

Iloitsemme huikeasta lahjoitussummasta, jonka avulla jatkamme työtä virtaavien vesien ja niiden lajien hyväksi.

Kuva: Petteri Hautamaa

Partioaitta julkisti eilen vuoden 2022 aikana kerätyn Ympäristöbonus-tukipotin, yhteensä 149 000 euroa. Tuki jaettiin viidelle eri toimijalle, jotka edistävät sen avulla luonnonsuojelua ja ulkoliikuntaa Suomessa. Ympäristöbonuksen saajat valikoituivat Partioaitan kanta-asiakkaiden äänestyksen perusteella.

Suomen luonnonsuojeluliitto käyttää Ympäristöbonuksen virtavesityöhön. Tavoitteena on muun muassa synnyttää konkreettisia aloitteita virtavesien vapauttamiseksi eri puolilla Suomea.

”Iloitsemme suuresti Partioaitan tuesta, jonka avulla voimme jatkaa työtämme jokien ja purojen puolesta”, sanoo Luonnonsuojeluliiton kehityspäällikkö Virpi Sahi.

Suomen vaelluskalat ovat uhanalaisia, ja merkittävin syy niiden ahdinkoon on jokien patoaminen, usein vesivoiman käyttöön. Vaelluskalojen elinoloja voidaan parantaa purkamalla patoja, rakentamalla kalateitä, kunnostamalla perattuja jokia ja säätelemällä kalastusta.

”Aiomme laatia työkalupakin virtavesien ystäville, jotka haluavat tehdä aloitteita esimerkiksi turhien patojen avaamiseksi”, Sahi kertoo.

Suomen jokien lohikalojen kannat ovat vähentyneet 90 prosenttia 50 vuoden aikana. Nykyään esimerkiksi alkuperäinen merivaelteinen taimenkanta löytyy enää 12 Itämereen laskevasta joesta, kun näitä jokia aikaisemmin oli 60.

Kumppaneiden tuki on ensiarvoisen tärkeää Luonnonsuojeluliiton työlle, sillä vain yhdessä voimme pelastaa suomalaisen luonnon.

Ympäristöbonuksen vastaanottivat kehityspäällikkö Virpi Sahi ja virtavesien asiantuntija Henrik Korkeamäki.

Partioaitta on jakanut Ympäristöbonusta vuodesta 2016. Summa koostuu kanta-asiakasjärjestelmä 365-klubin jäsenten tekemistä ostoksista siten, että jokaisesta ostoksesta 1 % ohjataan Ympäristöbonus-pottiin.

Jaa sosiaalisessa mediassa