Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto
Navigaatio päälle/pois

Keikkatöitä SLL:n vie­ras­la­ji­hank­kees­sa? Lähde Luonto-Liiton kou­lu­vie­rai­li­jak­si!

Mistä on kysymys?

Luonto-Liitto järjestää vieraslajiaiheisia kouluvierailuja osana Suomen Luonnonsuojeluliiton VieKas LIFE -hanketta, ja haemme puolivuosittain uusia kouluvierailijoita. Haluaisitko tehdä keikkatyötä lasten ja nuorten ympäristökasvattajana, auttaa koululaisia havaitsemaan omia vaikutusmahdollisuuksiaan tai herätellä kansalaistoimintaan vieraslajien osalta? Siinä tapauksessa kouluttaudu Luonto-Liiton kouluvierailijaksi!

Luonto-Liiton kouluvierailijana pääset tekemään käytännön ympäristökasvatustyötä kouluissa. Luonto-Liiton kouluvierailijat kiertävät kouluissa tutustuttamassa lapsia ja nuoria suomalaiseen luontoon ja ympäristöaiheisiin kertomalla, yhdessä keskustellen ja erilaisten toiminnallisten harjoitusten avulla.

Palkkio

Pidetyistä vierailuista maksetaan kouluvierailijalle palkkio 20€/h + 10€ alkava 30min. Lisäksi julkisen liikenteen matkakulut tai (perustellusta syystä) autolla kulkeminen koululle korvataan.

Työn luonne

Kouluvierailijan ei tarvitse olla aiheen asiantuntija, mutta pohjatietoa aiheesta on hyvä olla esim. oman koulutuksen tai harrastuneisuuden kautta. Kiinnostus ja innostus asiaa kohtaan sekä halu tarjota lapsille ja nuorille uusia näkökulmia ovat tärkeitä kouluvierailijan ominaisuuksia. Kouluvierailijat saavat koulutuksessa käyttöönsä tarvittavat materiaalit ja oppaat sekä tukea Luonto-Liiton työntekijöiltä.

Työ sopii erinomaisesti tehtäväksi esimerkiksi opintojen ohella. Kouluvierailu on keikkatyötä, eikä vierailija sitoudu tiettyyn tuntimäärään. Toivomme kuitenkin koulutuksiin osallistuvien tekevän vähintään viisi vierailua syksyn aikana. Vierailuja voi tehdä itselleen sopivaan tahtiin omissa lähikouluissa ja etänä.

Kouluvierailijoiden pitämät tunnit tukevat opetussuunnitelmien kestävän kehityksen ja aktiivisen kansalaisuuden aihekokonaisuuksia. Kouluvierailijana edustat myös Luonto-Liittoa ja sen arvoja.

Vierailujen teemat

Luonto-Liitto järjestää vieraslaji-, Itämeri- metsä- ja susiaiheisia kouluvierailuja. Koulutamme kuitenkin tällä hetkellä vain vieraslaji- ja Itämeri-vierailijoita. Vieraslajivierailut toteutetaan osana Suomen Luonnonsuojeluliiton EU-rahoitteista VieKas LIFE -hanketta.

Kiinnostuitko?

Jos olet kiinnostunut tulemaan kouluvierailijaksi, hae mukaan kouluvierailijoiden koulutuksiin! Koulutusten tiedot sekä lisätietoa kouluvierailuista ja niiden teemoista löydät Luonto-Liiton sivuilta www.luontoliitto.fi. Järjestämme koulutuksia puolivuosittain.

Jäikö kysyttävää? Ota yhteyttä!

Sofia Kaipainen, kouluvierailukoordinaattori

sofia.kaipainen(at)luontoliitto.fi
040 820 7871

Tutustu Luonto-Liiton kouluvierailijasivuilla syksyn 2022 koulutuksiin!

 

 

Jaa sosiaalisessa mediassa