Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto
Navigaatio päälle/pois

Ankeriaan suojelun tehostamisesta

Luonnonsuojeluliitto muistutti maa- ja metsätalousministeriötä äärimmäisen uhanalaisen ankeriaan rauhoituksen ja vaellusreittien turvaamisen tärkeydestä.

9.12.2021

Maa- ja metsätalousministeriölle

Ankeriaan suojelun tehostamisesta

Suomen luonnonsuojeluliitto muistuttaa, että vaikka monen kala- ja riistalajin suojelussa on saavutettu edistystä, ankerias poikkeaa yhä joukosta.

Laji on maailman, Itämeren ja Suomen uhanalaisluettelossa äärimmäisen uhanalainen.

ICESin suositus vuodelle 2022 on selkeä: ”ICES advises that when the precautionary approach is applied, there should be zero catches in all habitats in 2022. This applies to both recreational and commercial catches and includes catches of glass eels for restocking and aquaculture.

All other anthropogenic mortalities should be minimized and eliminated where possible.”

Koska Komission esitys ensi vuoden kalastusmahdollisuuksista ei valitettavasti vastaa ICESin tieteellistä neuvoa, Suomen tulee muistuttaa siitä EU:ssa sekä ryhtyä kansallisesti rauhoitustoimiin. Nykyisellä muutaman kuukauden rauhoituksesta talvikaudella ei ole maassamme juuri mitään käytännön merkitystä.


Lisäksi tulee jatkaa työtä vaellusreittien avaamiseksi ylös- ja alasvaelluksille sekä lopettaa istutukset vähintään vaellusesteiden taakse.

SUOMEN LUONNONSUOJELULIITTO RY

Harri Hölttä    Tapani Veistola

puheenjohtaja ympäristöpäällikkö
va. toiminnanjohtaja,

Lisätietoja

Toiminnanjohtaja Tapani Veistola

Jaa sosiaalisessa mediassa