Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto
Navigaatio päälle/pois

Norppa ui korvakoruihin ja IG-liveen

Saimaannorppa sai huomiota osakseen, kun Crazy Granny Designs toteutti tempauksen kotoperäisen nisäkäslajimme suojelun hyväksi.

Yrityslahjoittaja Crazy Granny Designs
Niina Green, Crazy Granny Designs.

Koruyrittäjä Niina Green toteutti toukokuun lopulla kampanjan, jossa jokaisen Norppa & Kuutti -korvakorusetin tuotosta ohjattiin 10 euroa Suomen luonnonsuojeluliiton norppatyöhön. Kahden viikon aikana ehti kertyä 3 000 euron potti norpalle.

Luonnonsuojeluliiton saimaannorppa-asiantuntija Kaarina Tiainen kävi kampanjan aikana vierailemassa yrityksen Instagram-livessä. Keskustelun aikana puhuttiin norpan elämästä, tilanteesta sekä siitä mitä Suomen luonnonsuojeluliitto voi lahjoitusrahoilla tehdä. Asia selvästi kiinnosti, sillä katsojilta tuli paljon kysymyksiä ja tallennetta lähetyksestä oli juttua kirjoittaessa katsottu yli 2 600 kertaa.

Mistä sait idean näin hienolle tempaukselle, Niina?

”Suunnittelin vuosi sitten norppa-korvismallin ja se on ollut siitä asti meidän myydyin mallimme. Saimaannorppa on suomalaisille rakas eläin ja halusin luoda sen ympärille kampanjan, jolla saataisiin kerättyä varoja tämän suloisen palleron suojeluun.”

Opitko itse kampanjan aikana uutta norpasta ja sen suojelusta?

”Opin, itse asiassa ihan älyttömän paljon! En esimerkiksi tiennyt, että niin iso prosenttimäärä kuuteista menehtyy ensimmäisen elinvuotensa aikana. Tästä lähtien aion myös kysyä muikkujen myyjältä, että onko kalat pyydystetty norppaturvallisesti. Pienillä teoilla voi vaikuttaa tässäkin asiassa.”

Ja lopuksi, oletko itse päässyt näkemään norppia?

”Kävimme tänä keväänä perheen kanssa ammattilaisten järjestämällä saimaannorppasafarilla ja se oli upea elämys. Kiikaroimme norppia veneestä häiritsemättä eläimiä. Oli todella liikuttavaa nähdä eri ikäisiä ja kokoisia norppia kellottamassa lempikivillään. Yksi elämäni hienoimpia hetkiä.”

Suomen luonnonsuojeluliitto kiittää Crazy Granny Designsia hienosta tuesta ja uudenlaisesta somenäkyvyydestä norpalle!

Jaa sosiaalisessa mediassa