Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto
Navigaatio päälle/pois

Kysely lobbauksen nykytilasta Suomessa liittyen oi­keus­mi­nis­te­riön avoi­muus­re­kis­te­ri­val­mis­te­lua tukevaan sel­vi­tys­hank­kee­seen

Suomeen valmistellaan lobbarirekisteriä. Sellaisen saaminen Euroopan unioniin oli aikanaan ympäristöjärjestöjen esitys. Suojelupäällikkö vastasi lain valmisteluun liittyvään kyselyyn kuvaten Luonnonsuojeluliiton vaikuttajaviestintää.

Mielenosoitus ympäristöministeriön puolesta vuonna 2015. Kuva: Heidi Moisio.
Kun meitä ei kuultu Sipilän hallitusneuvotteluissa, veimme viestiä kadulla kokouspaikan edessä. Mielenosoitus ympäristöministeriön puolesta vuonna 2015. Kuva: Heidi Moisio.

Kysely liittyi oikeusministeriön avoimuusrekisterivalmistelua tukevaan selvityshankkeeseen “Kohti avoimempaa lobbausta: Lobbauksen nykytila Suomessa valtiollisella tasolla”. Selvityshankkeen tavoitteena on luoda kokonaisvaltainen kuvaus lobbauksen nykytilasta Suomessa. Hankkeen toteuttaa Jyväskylän yliopiston, Aalto-yliopiston ja Helsingin yliopiston muodostama tutkimusryhmä. Kysely rakentui enimmäkseen rasti ruutuun -kysymyksistä.

Suojelupäällikkö kuvasi omassa vastauksessaan Luonnonsuojeluliiton vaikuttajaviestintää. Se perustuu paljolti vuorovaikutukseen valmistelijoiden ja päättäjien kanssa työryhmissä, eduskunnan kuulemisissa ja muissa virallisissa yhteyksissä. SLL tekee myös paljon omia aloitteita, yhteydenottoja ja somevaikuttamista.

Sitä vastoin Luonnonsuojeluliitto ei osta yksityisiä lobbaustilaisuuksia tai -kampajoita esimerkiksi viestintätoimistoilta. Liitto toimii vaikuttajaviestinnässä itse ja avoimesti.

TAPANI VEISTOLA

suojelupäällikkö

Lisätietoja

Toiminnanjohtaja Tapani Veistola

Jaa sosiaalisessa mediassa