Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto
Navigaatio päälle/pois

Kevätvaltuusto huipentui luonnonkukkien päivään Orivedellä

Suomen luonnonsuojeluliiton valtuusto kokoontui Oriveden opistolla 13.–14. kesäkuuta. Koronakevät vauhditti valtuuston digiloikkaa ja noin puolet valtuutetuista osallistui kokoukseen etäyhteydellä ensimmäistä kertaa Luonnonsuojeluliiton historiassa. Myös sähköistä äänestystä kokeiltiin.

Suomen luonnonsuojeluliiton valtuusto päätti kaksipäiväisen kokouksensa ihastelemalla Oriveden kampuksen pihapiirin kukkaniittyjä. Kuva: Matti Nieminen

”Jopa vähän yllättävää, kuinka hyvin etäyhteydet toimivat. Yleensähän aina tulee jotain ongelmia. Tuli palautetta, että äänentoisto ja yhteydet toimivat ja että tämä on lapsiperheelliselle tosi kätevä vaihtoehto. Tulevaisuudessakin uskalletaan varmasti järkätä kokouksia etänä tämän kokemuksen jälkeen”, kommentoi etäyhteyksiä hallinnoinut Eeva Järvi-Laturi Lapin piiristä.

Eeva Järvi-Laturi tutkii ja kuvaa kasveja. Kuva: Matti Nieminen

Kevätvaltuustossa käsiteltiin Luonnonsuojeluliiton talousasiat, hyväksyttiin toimintakertomus sekä suunniteltiin yhteistä kampanjointia vesiteemavuosille. Kokouksessa päätettiin osallistaa piirejä ja yhdistyksiä entistä enemmän kampanjasuunnitteluun ja hyödyntää vapaaehtoisten asiantuntemusta.

Lopuksi ehdittiin viettää luonnonkukkien päivää Oriveden opiston pihamaan kukkaloistoa ihaillen.

”Yhteinen tekeminen on tärkeää. Hyvä, että kokous ja yöpyminen olivat samassa paikassa niin ehdimme vaihtaa kuulumisia epävirallisestikin”, iloitsi Järvi-Laturi.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Liity norppajengiin!

Luonnonsuojeliiton jäsenenä suojelet suomalaista luontoa niin omalla paikkakunnallasi kuin koko Suomessa. Pääset mukaan retkille, tapaat muita luonnonystäviä ja saat jäsenlehden.

Liity jäseneksi