Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto
Navigaatio päälle/pois

Tulevaisuuden maan­käyt­tö­pää­tök­set -kysely

Osa maankäyttö- ja rakennuslain uudistusta on Tulevaisuden maankäyttöpäätökset -hanke. Siinä yritetään yhdenmukaistaa kaavoitusta sen sanastosta alkaen tietojärjestelmiin ja maankäyttöpäätöksiin asti.

Erityisasiantuntija Tapani Veistola vastasi Luonnonsuojeluliitosta ympäristöministeriön Otakantaa-kyselyyn asiasta 26.11.2019.

Rasti ruutuun -kysymyksissä tavoitteita pidin hyvänä, mutta toteutukseen tulee jättää väljyyttä. Esimerkiksi luonnonsuojelua koskevia tietoja ei voi jättää niin paljoa pelkkään lähtöaineistoon, koska muuten esimerkiksi taimenpuron valuma-alueen turvaaminen unohtuu itse kaavasta (missä se tarvitsee merkintöjä ja määräyksiäkin).

Myöskään vähimmäisrakentamisvelvollisuus ei ole lähtökohtaisesti hyvä idea, koska kaava ei suunnitelmana välttämättä ole loppupeleissä aina 100 % toteuttamiskelpoinen.

Lisätietoja

Toiminnanjohtaja Tapani Veistola

Jaa sosiaalisessa mediassa