Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto
Navigaatio päälle/pois

Saimaalta poistetut kalaverkot saavat uuden elämän alushousuina

Suomen luonnonsuojeluliitto luovuttaa Saimaan alueen vapaa-ajankalastajilta vastaanottamansa kalaverkot suomalaiselle the other danish guy -yritykselle. Yritys valmistaa miesten alusvaatteita 100-prosenttisesti kierrätetystä nylon-langasta.

Puumalassa vaihdettiin verkkoja katiskoihin lauantaina 6. heinäkuuta. Pois luovutetuista verkoista tehdään miesten alushousuja. Kuva: Hanne Kosonen/Luonnonsuojeluliitto

Suomen luonnonsuojeluliiton Puumalassa 6. heinäkuuta järjestämässä Vaihda verkot katiskaan -tapahtumassa Saimaan alueen vapaa-ajankalastajat luovuttivat pois vanhoja kalaverkkojaan. Vastineeksi kalastajille jaettiin norppaturvallisia Saimaa-katiskoja. Sekä verkkoja että katiskoja oli tapahtumassa ennätysmäärä. Katiskoja oli jaossa kaikkiaan 132 kappaletta, ja ne jaettiin loppuun puolessa tunnissa.

Käytöstä poistetut kalaverkot haluttiin saada uusiokäyttöön. Verkkojen luovutuskohteeksi valikoitui suomalainen the other danish guy -alusvaateyritys. Yritys käyttää housuissaan kangasta, joka on valmistettu merten muoviroskasta ja hylätyistä kalaverkoista.

”Tämä on hieno juttu. Toisin kuin saimaannorppa, me emme huku verkkoihin, me pääsemme niistä eroon. Suurin osa käyttämästämme materiaalista tulee valtameristä, mutta tehdään kotivesien hyväksi se mitä voidaan”, sanoo the other danish guyn toimitusjohtaja Tommi Lähde.

Keväiset verkkokalastusrajoitukset norppien elinalueilla päättyivät kesäkuun lopussa. Lähes heti rajoitusten päätyttyä tuli Metsähallitukselta tieto neljän kuutin verkkokuolemasta eri puolilta Saimaata.

Kalanpyydykset ovat edelleen saimaannorpan suurin yksittäinen kuolinsyy. Vaihda verkot katiskaan -tapahtumilla halutaan kannustaa Saimaan alueen vapaa-ajankalastajia siirtymään norppaturvalliseen kalastukseen. Tapahtumia on järjestetty eri puolilla Saimaata vuodesta 2008 alkaen.

 

Lisätiedot: 

Kaarina Tiainen
saimaannorppakoordinaattori, Suomen luonnonsuojeluliitto
p. 050 530 3270, kaarina.tiainen(a)sll.fi

Hanne Kosonen
norppatiedottaja, Suomen luonnonsuojeluliitto
p. 040 194 1885, hanne.kosonen(a)sll.fi

Tommi Lähde
toimitusjohtaja, the other danish guy
tommi(a)theotherdanishguy.com

 

Lisätietoja

Saimaannorppa-koordinaattori Kaarina Tiainen

Jaa sosiaalisessa mediassa