Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto
Navigaatio päälle/pois

Suomi juhlii luontoaan suojellen

Suomen luonnonsuojeluliiton valtuusto kokoontui 22.-23.4.2017 Suomenlinnassa ja antoi seuraavan julkilausuman:

Itsenaisen Suomen tayttaessä tanä vuonna sata vuotta luontoamme juhlitaan monin eri tavoin. Luonnonsuojeluliitto muistuttaa itsenäisen Suomen liputtaneen ensimmäistä kertaa juuri Suomenlinnan Kustaanmiekassa. Tänä vuonna Suomi liputtaa 26.8. tiettävästi ensimmäisenä maana luonnon puolesta.

On innostavaa ja tulevaisuuttakin ajatellen arvokasta, että Suomi tunnustaa näin luontonsa merkityksen. Suomen luonnonsuojeluliitto on tehnyt työtään maamme luonnon puolesta toukokuusta 1938 alkaen.

Liitto kannustaa vastavalittuja kunnanvaltuustoja ja seurakuntia suojelemaan juhlavuonna arvokkainta luontoamme tuleville sukupolville. Useat kunnat ovat jo kiitettävästi aktivoituneet perustamaan luonnonsuojelualueita. Esimerkiksi Lahti, Vantaa ja Mikkeli ovat edenneet jo asiassa.

Yksityisille suomalaisille, yrityksille ja yhteisöille on erityinen kannustin suojelualueiden perustamiseen. Luontolahjani Satavuotiaalle -kampanjassa valtio on lupautunut rauhoittamaan vastalahjana vastaavan suuruisen alueen.

 

Lisätietoja:

www.luontolahjani.fi (Luontolahjani Satavuotiaalle -kampanjan verkkosivut)

Päivi Lundvall, toiminnanjohtaja, puh. 040-184 3636

Pentti Kananoja, liittovaltuutettu, puh. 050-322 1615 (rauhoittanut yksityishenkilönä 20 hehtaarin suoalueen Pohjanmaalla)

Helvi Heinonen-Tanski, liittovaltuutettu, puh. 040-571 8562 (Pohjois-Savon luonnonsuojelupiirin ja Kuopion Luonnon Ystäväin Yhdistyksen tekemät 45 hehtaarin rauhoitukset Rautalammilla)

Jaa sosiaalisessa mediassa