Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto
Navigaatio päälle/pois

Luon­non­suo­je­lu­lii­ton kommenttikirje Euroopan komissiolle Suomen kansallisen integroidun energia- ja il­mas­to­suun­ni­tel­man päivityksen luonnoksesta

Suomen luonnonsuojeluliitto lähetti Euroopan komissiolle kommenttikirjeen Suomen kansallisen integroidun energia- ja ilmastosuunnitelman (NECP) päivityksen luonnoksesta.

Kuva: CC0

Kesällä 2023 Suomi toimitti Euroopan komissiolle luonnoksen kansallisen integroidun energia- ja ilmastosuunnitelman (NECP) päivityksestä. EU:n energiaunionin hallintomalliasetuksen mukaan jäsenvaltioiden tulee päivittää suunnitelmansa komissiolle. Jäsenmaat raportoivat ilmastotavoitteidensa ja toimiensa edistymisen NECP-suunnitelmien avulla komissiolle.

Suomen päivitysluonnos perustui toimenpiteiden osalta vuoden 2022 kansalliseen ilmasto- ja energiastrategiaan, keskipitkän aikavälin ilmastopolitiikan suunnitelmaan ja maankäyttösektorin ilmastosuunnitelmaan. Lisäksi päivitysluonnokseen oli sisällytetty myös pääministeri Petteri Orpon hallitusohjelman energia- ja ilmastopoliittiset tavoitteet.

Luonnonsuojeluliiton kommenttikirje NECP-päivitysluonnoksesta on luettavissa täällä.

Lisätietoja

Ilmastoasiantuntija (mm. rakentamisen ilmastovaikutukset, ilmasto COP, NECP) Anna Ikonen

Jaa sosiaalisessa mediassa