Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto
Navigaatio päälle/pois

EKOenergia on Suomen ainoa uusiutuvan energian ym­pä­ris­tö­merk­kikan­sain­vä­li­ses­ti­kin tunnustettu merkki täyttää jo kymmenen vuotta

Tänään 12.10. vietetään Maailman ympäristömerkkipäivää. EKOenergia on maailmanlaajuinen ympäristömerkki uusiutuvalle energialle, joka täyttää ympäristöjärjestöjen hyväksymät vastuullisuuskriteerit ja rahoittaa energiaköyhyyttä lieventäviä projekteja. Merkki on voittoa tavoittelematon ja tukee kestävää energiantuotantoa.

Ekoenergian logomerkki ovessa

Tiesitkö, että Suomen ainoa energian ympäristömerkki on Suomen luonnonsuojeluliiton ylläpitämä EKOenergia?

EKOenergia sai alkunsa vuonna 2013, kun ympäristöjärjestöt 16:sta Euroopan maasta ottivat tavoitteekseen kehittää työkalun edistämään kestävää ja uusiutuvaa sähköntuotantoa maailmanlaajuisesti. Näin syntyi ensimmäinen kansainvälinen ympäristömerkki sähkölle. Kymmenvuotisen taipaleensa aikana EKOenergia on kasvanut huimasti ja EKOenergia-ympäristömerkittyä sähköä on tänä päivänä saatavilla jo 80 maassa.

Suomen luonnonsuojeluliiton toinen ympäristömerkki on ympäristöjohtamisjärjestelmä Ekokompassi. Se auttaa yrityksiä kehittämään ympäristöystävällisiä käytäntöjä ja vähentämään ympäristövaikutuksiaan.

Toiminta ilmastonmuutosta ja luonnon monimuotoisuuden heikkenemistä vastaan vaatii yhteistyötä kaikilta sektoreilta. Järjestöt, yritykset, valtiot ja kuluttajat voivat jokainen tehdä osansa ja tarjoammekin apua kaikille, jotka haluavat siirtyä kohti kestävämpää toimintaa.

Yhdessä voimme tehdä suuria asioita ympäristön ja tulevaisuutemme puolesta.

Lue lisää EKOenergian verkkosivuilta.

Jaa sosiaalisessa mediassa